Låg efterfrågan på Surface-produkter

Microsoft-produkter som Surface Studio och Surface Pro tar inte marknaden med storm, enligt indikationer från tillverkningsleden i Asien.

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Pegatron Corporation har mindre att göra än planerat, rapporterar Digitimes. Tillverkaren producerar produkter åt bland annat Apple och Microsoft, men efterfrågan på det senare företagets Surface-produkter uppges ha varit lägre än väntat.

Enligt icke namngivna källor har köpsuget efter produkter som Surface Studio och Surface Pro drabbats av hård konkurrens från andra liknande produkter på marknaden, och Microsoft har därför varit försiktiga när de lagt beställningar hos Pegatron.

Den nyligen lanserade bärbara Surface Laptop väntas ge tillverkningen en skjuts, men väntas inte ge Pegatron ökade intäkter förrän senare i årets tredje kvartal.

Läs mer:

Microsoft presenterar ny Surface Pro
Microsoft presenterar Surface Studio
Microsoft söker balansen med Surface Laptop

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.