Låg efterfrågan på Surface-produkter

Microsoft-produkter som Surface Studio och Surface Pro tar inte marknaden med storm, enligt indikationer från tillverkningsleden i Asien.

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Pegatron Corporation har mindre att göra än planerat, rapporterar Digitimes. Tillverkaren producerar produkter åt bland annat Apple och Microsoft, men efterfrågan på det senare företagets Surface-produkter uppges ha varit lägre än väntat.

Enligt icke namngivna källor har köpsuget efter produkter som Surface Studio och Surface Pro drabbats av hård konkurrens från andra liknande produkter på marknaden, och Microsoft har därför varit försiktiga när de lagt beställningar hos Pegatron.

Den nyligen lanserade bärbara Surface Laptop väntas ge tillverkningen en skjuts, men väntas inte ge Pegatron ökade intäkter förrän senare i årets tredje kvartal.

Läs mer:

Microsoft presenterar ny Surface Pro
Microsoft presenterar Surface Studio
Microsoft söker balansen med Surface Laptop

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.