Låg efterfrågan på Surface-produkter

Microsoft-produkter som Surface Studio och Surface Pro tar inte marknaden med storm, enligt indikationer från tillverkningsleden i Asien.

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Pegatron Corporation har mindre att göra än planerat, rapporterar Digitimes. Tillverkaren producerar produkter åt bland annat Apple och Microsoft, men efterfrågan på det senare företagets Surface-produkter uppges ha varit lägre än väntat.

Enligt icke namngivna källor har köpsuget efter produkter som Surface Studio och Surface Pro drabbats av hård konkurrens från andra liknande produkter på marknaden, och Microsoft har därför varit försiktiga när de lagt beställningar hos Pegatron.

Den nyligen lanserade bärbara Surface Laptop väntas ge tillverkningen en skjuts, men väntas inte ge Pegatron ökade intäkter förrän senare i årets tredje kvartal.

Läs mer:

Microsoft presenterar ny Surface Pro
Microsoft presenterar Surface Studio
Microsoft söker balansen med Surface Laptop

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.