Låg efterfrågan på Surface-produkter

Microsoft-produkter som Surface Studio och Surface Pro tar inte marknaden med storm, enligt indikationer från tillverkningsleden i Asien.

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Pegatron Corporation har mindre att göra än planerat, rapporterar Digitimes. Tillverkaren producerar produkter åt bland annat Apple och Microsoft, men efterfrågan på det senare företagets Surface-produkter uppges ha varit lägre än väntat.

Enligt icke namngivna källor har köpsuget efter produkter som Surface Studio och Surface Pro drabbats av hård konkurrens från andra liknande produkter på marknaden, och Microsoft har därför varit försiktiga när de lagt beställningar hos Pegatron.

Den nyligen lanserade bärbara Surface Laptop väntas ge tillverkningen en skjuts, men väntas inte ge Pegatron ökade intäkter förrän senare i årets tredje kvartal.

Läs mer:

Microsoft presenterar ny Surface Pro
Microsoft presenterar Surface Studio
Microsoft söker balansen med Surface Laptop

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.