Fulkultur reder ut livet, universum och allting

Avsnitt 42 handlar naturligtvis inte om något annat än Douglas Adams rymdepos Liftarens Guide till Galaxen, som inkarnerats både som radiopjäs, roman, datorspel och mycket annat.

#Fulkultur, den sedelärande och folkbildande podden från Geeks, har kämpat sig fram till avsnitt 42. Eftersom detta också råkar vara svaret på frågan om livet, universum och allting är tillfället sällsynt väl valt för att avhandla ett stycke fin fulkultur som ligger oss särskilt varmt om hjärtat.

Det handlar givetvis om Liftarens Guide till Galaxen, det oumbärliga uppslagsverket för alla som vill se universum för bara 30 altariska dollar om dagen. Mer såld än Den himmelska husmoderns allt-i-allo och 53 tips för tyngdlösa, mer
omdebatterad än När Gud gjorde bort sig, Ytterligare några av Guds klavertramp och Vem i hela friden är den där Gud egentligen? I några av de mer avspända delarna av galaxen har Liftarens Guide nästan ersatt Encyklopedia Galactica som standardverket när det gäller upplysning och kunskap, trots att det mesta som står i den är av tvivelaktigt värde eller rent upp åt väggarna fel. Detta på grund av två saker; dels är den lite billigare, och dels går det att läsa bokstäverna Ta det lugnt i stora vänliga bokstäver på framsidan.

I studion samlas liftarna Emil Åkered, Ida Blix, Andreas Eklöv och Jakob Nilsson för att reda ut alla turerna kring bokserien, radioserien, datorspelet, TV-serien och filmen. Glöm inte handduken!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.