Fulkultur reder ut livet, universum och allting

Avsnitt 42 handlar naturligtvis inte om något annat än Douglas Adams rymdepos Liftarens Guide till Galaxen, som inkarnerats både som radiopjäs, roman, datorspel och mycket annat.

#Fulkultur, den sedelärande och folkbildande podden från Geeks, har kämpat sig fram till avsnitt 42. Eftersom detta också råkar vara svaret på frågan om livet, universum och allting är tillfället sällsynt väl valt för att avhandla ett stycke fin fulkultur som ligger oss särskilt varmt om hjärtat.

Det handlar givetvis om Liftarens Guide till Galaxen, det oumbärliga uppslagsverket för alla som vill se universum för bara 30 altariska dollar om dagen. Mer såld än Den himmelska husmoderns allt-i-allo och 53 tips för tyngdlösa, mer
omdebatterad än När Gud gjorde bort sig, Ytterligare några av Guds klavertramp och Vem i hela friden är den där Gud egentligen? I några av de mer avspända delarna av galaxen har Liftarens Guide nästan ersatt Encyklopedia Galactica som standardverket när det gäller upplysning och kunskap, trots att det mesta som står i den är av tvivelaktigt värde eller rent upp åt väggarna fel. Detta på grund av två saker; dels är den lite billigare, och dels går det att läsa bokstäverna Ta det lugnt i stora vänliga bokstäver på framsidan.

I studion samlas liftarna Emil Åkered, Ida Blix, Andreas Eklöv och Jakob Nilsson för att reda ut alla turerna kring bokserien, radioserien, datorspelet, TV-serien och filmen. Glöm inte handduken!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.