Nokia och Xiaomi skriver kompiskontrakt

Nokia och Xiaomi blir bästa vänner, och ska bland annat dela med sig av varandras patent, och kanske även samarbeta kring AI och VR.

Kinesiska #Xiaomi har skrivit på ett samarbetsavtal med #Nokia, där båda företagen bland annat ska dela patent med varandra. I ett pressmeddelande skriver Nokia att avtalet gäller över flera år. Det var inte länge sedan Nokia slöt ett liknande avtal med Apple.

Avtalet innebär också att Xiaomi tar del av Nokias nätverksinfrastruktur, och de företagen kommer att samarbeta för att utveckla bättre optisk dataöverföring. Xiaomi och Nokia uppger också att de undersöker områden för vidare samarbete, till exempel virtuell verklighet och artificiell intelligens.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.