Nokia och Xiaomi skriver kompiskontrakt

Nokia och Xiaomi blir bästa vänner, och ska bland annat dela med sig av varandras patent, och kanske även samarbeta kring AI och VR.

Kinesiska #Xiaomi har skrivit på ett samarbetsavtal med #Nokia, där båda företagen bland annat ska dela patent med varandra. I ett pressmeddelande skriver Nokia att avtalet gäller över flera år. Det var inte länge sedan Nokia slöt ett liknande avtal med Apple.

Avtalet innebär också att Xiaomi tar del av Nokias nätverksinfrastruktur, och de företagen kommer att samarbeta för att utveckla bättre optisk dataöverföring. Xiaomi och Nokia uppger också att de undersöker områden för vidare samarbete, till exempel virtuell verklighet och artificiell intelligens.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!