Nokia och Xiaomi skriver kompiskontrakt

Nokia och Xiaomi blir bästa vänner, och ska bland annat dela med sig av varandras patent, och kanske även samarbeta kring AI och VR.

Kinesiska #Xiaomi har skrivit på ett samarbetsavtal med #Nokia, där båda företagen bland annat ska dela patent med varandra. I ett pressmeddelande skriver Nokia att avtalet gäller över flera år. Det var inte länge sedan Nokia slöt ett liknande avtal med Apple.

Avtalet innebär också att Xiaomi tar del av Nokias nätverksinfrastruktur, och de företagen kommer att samarbeta för att utveckla bättre optisk dataöverföring. Xiaomi och Nokia uppger också att de undersöker områden för vidare samarbete, till exempel virtuell verklighet och artificiell intelligens.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.