Nokia och Xiaomi skriver kompiskontrakt

Nokia och Xiaomi blir bästa vänner, och ska bland annat dela med sig av varandras patent, och kanske även samarbeta kring AI och VR.

Kinesiska #Xiaomi har skrivit på ett samarbetsavtal med #Nokia, där båda företagen bland annat ska dela patent med varandra. I ett pressmeddelande skriver Nokia att avtalet gäller över flera år. Det var inte länge sedan Nokia slöt ett liknande avtal med Apple.

Avtalet innebär också att Xiaomi tar del av Nokias nätverksinfrastruktur, och de företagen kommer att samarbeta för att utveckla bättre optisk dataöverföring. Xiaomi och Nokia uppger också att de undersöker områden för vidare samarbete, till exempel virtuell verklighet och artificiell intelligens.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.