Apples nästa kvartalsrapport 1 augusti

Apple meddelar att siffrorna för företagets tredje kvartal 2017 kommer att presenteras 1 augusti.

Apple tillämpar brutet räkenskapsår, vilket innebär att företagets tredje kvartal innefattar månaderna april, maj och juni. Det är traditionellt det sämsta kvartalet på året, och har varken julhandeln eller lanseringen av nya Iphone-modeller som draghjälp.

Apple meddelar nu att siffrorna för Q3 2017 kommer att presenteras 1 augusti. Som vanligt går det att lyssna på rapporteringen direkt via Apples webbplats för investerare, med start klockan 23:00 svensk tid.

Den förra kvartalsrapporten hölls 2 maj, och då angav Apple följande riktlinjer för Q3 2017:

  • Intäkter på mellan 43,5 och 45,5 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 37,5 och 38,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6,6 och 6,7 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 450 miljoner dollar.

  • Skattesats på 25,5 procent

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?