Apples nästa kvartalsrapport 1 augusti

Apple meddelar att siffrorna för företagets tredje kvartal 2017 kommer att presenteras 1 augusti.

Apple tillämpar brutet räkenskapsår, vilket innebär att företagets tredje kvartal innefattar månaderna april, maj och juni. Det är traditionellt det sämsta kvartalet på året, och har varken julhandeln eller lanseringen av nya Iphone-modeller som draghjälp.

Apple meddelar nu att siffrorna för Q3 2017 kommer att presenteras 1 augusti. Som vanligt går det att lyssna på rapporteringen direkt via Apples webbplats för investerare, med start klockan 23:00 svensk tid.

Den förra kvartalsrapporten hölls 2 maj, och då angav Apple följande riktlinjer för Q3 2017:

  • Intäkter på mellan 43,5 och 45,5 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 37,5 och 38,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6,6 och 6,7 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 450 miljoner dollar.

  • Skattesats på 25,5 procent

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.