Fender tipsar om gitarrbaserad musik

Gitarrtillverkaren Fender har i ett samarbete med Apple Music satt ihop särskilda spellistor, med tips på låtar som innehåller företagets klassiska gitarrer.

Under kategorin Kuratorer skapar ett antal musiktidskrifter och institutioner spellistor hos musiktjänsten #Apple Music, bland annat Pitchfork, Shazam, Gaffa, Mojo och Sveriges radio. Den senaste i raden är gitarrtillverkaren Fender, som föga förvånande bjuder på spellistor fyllda av låtar som använder företagets klassiska gitarrer.

Just nu finns det fem stycken Fender-fyllda spellistor att välja mellan med olika fokus, från dagens hits till bästa akustiska låtarna. I listorna hittas både klassiska rock-ikoner och nya stjärnskott.

Visste du...?

Fender grundades 1938 under namnet Fender´s Radio Service, men bytte 1946 namn till Fender Electric Instrument Manufacturing Company. Bland företagets mest kända produkter hör gitarrerna Telecaster och Stratocaster. Artister som brukat Fenders gitarrer är bland andra Jimi Hendrix, Bob Dylan, Eric Clapton, Buddy Holly, Mark Knopfler och George Harrison. Bland svenska artister kan nämnas Yngwie Malmsten, Janne Schaffer samt Ingvar Karlsson och Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.