Fender tipsar om gitarrbaserad musik

Gitarrtillverkaren Fender har i ett samarbete med Apple Music satt ihop särskilda spellistor, med tips på låtar som innehåller företagets klassiska gitarrer.

Under kategorin Kuratorer skapar ett antal musiktidskrifter och institutioner spellistor hos musiktjänsten #Apple Music, bland annat Pitchfork, Shazam, Gaffa, Mojo och Sveriges radio. Den senaste i raden är gitarrtillverkaren Fender, som föga förvånande bjuder på spellistor fyllda av låtar som använder företagets klassiska gitarrer.

Just nu finns det fem stycken Fender-fyllda spellistor att välja mellan med olika fokus, från dagens hits till bästa akustiska låtarna. I listorna hittas både klassiska rock-ikoner och nya stjärnskott.

Visste du...?

Fender grundades 1938 under namnet Fender´s Radio Service, men bytte 1946 namn till Fender Electric Instrument Manufacturing Company. Bland företagets mest kända produkter hör gitarrerna Telecaster och Stratocaster. Artister som brukat Fenders gitarrer är bland andra Jimi Hendrix, Bob Dylan, Eric Clapton, Buddy Holly, Mark Knopfler och George Harrison. Bland svenska artister kan nämnas Yngwie Malmsten, Janne Schaffer samt Ingvar Karlsson och Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.