Rykte: Bara OLED i Iphone 2018

Apple uppges förbereda tre nya Iphone-modeller med OLED-bildskärm till 2018, och väntas helt övergå till skärmtekniken.

Det har ända sedan förra året cirkulerat uppgifter att #Apple kommer att debutera en Iphone med OLED-bildskärm under 2017. Bland annat rapporterades i april att Apple beställt inte mindre än 70 miljoner skärmpaneler från Samsung. Nu rapporterar Nikkei att #OLED kommer att användas i samtliga nya Iphone modeller "från andra halvan av 2018".

Enligt rapportens källor överväger Apple att lansera tre Iphone-modeller nästa år, gissningsvis under tidig höst eller sensommar. Det skulle isåfall stå i kontrast till årets uppsättning, där Iphone 7S och 7S Plus tros få LCD-bildskärmar av äldre snitt, och Iphone 8 som blir den första telefonen från Apple med OLED-skärm.

Rapporten säger också att planerna för nästa års "Iphone 9" fortfarande kan komma att ändras. En utmaning är att få tag på tillräckliga volymer av OLED-bildskärmar. #Samsung uppges bli exklusiv leverantör av paneler till Iphone 8, men som det tidigare skrivits om ska Apple ha fört samtal även med #LG och #Sharp. LG Display väntas dock inte få upp sin produktion i tillräckliga mängder förrän 2019, så Samsung lär kvarstå som den huvudsakliga leverantören även nästa år.

LCD-skärmarna till kommande Iphone 7S och 7S Plus kommer precis som för dagens modeller att tillhandahållas av JDI och Sharp.

Läs mer:

Apple beställer 70 miljoner OLED-skärmar
Motstridiga uppgifter om OLED-tillverkning

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.