Rykte: Bara OLED i Iphone 2018

Apple uppges förbereda tre nya Iphone-modeller med OLED-bildskärm till 2018, och väntas helt övergå till skärmtekniken.

Det har ända sedan förra året cirkulerat uppgifter att #Apple kommer att debutera en Iphone med OLED-bildskärm under 2017. Bland annat rapporterades i april att Apple beställt inte mindre än 70 miljoner skärmpaneler från Samsung. Nu rapporterar Nikkei att #OLED kommer att användas i samtliga nya Iphone modeller "från andra halvan av 2018".

Enligt rapportens källor överväger Apple att lansera tre Iphone-modeller nästa år, gissningsvis under tidig höst eller sensommar. Det skulle isåfall stå i kontrast till årets uppsättning, där Iphone 7S och 7S Plus tros få LCD-bildskärmar av äldre snitt, och Iphone 8 som blir den första telefonen från Apple med OLED-skärm.

Rapporten säger också att planerna för nästa års "Iphone 9" fortfarande kan komma att ändras. En utmaning är att få tag på tillräckliga volymer av OLED-bildskärmar. #Samsung uppges bli exklusiv leverantör av paneler till Iphone 8, men som det tidigare skrivits om ska Apple ha fört samtal även med #LG och #Sharp. LG Display väntas dock inte få upp sin produktion i tillräckliga mängder förrän 2019, så Samsung lär kvarstå som den huvudsakliga leverantören även nästa år.

LCD-skärmarna till kommande Iphone 7S och 7S Plus kommer precis som för dagens modeller att tillhandahållas av JDI och Sharp.

Läs mer:

Apple beställer 70 miljoner OLED-skärmar
Motstridiga uppgifter om OLED-tillverkning

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.