Rykte: Bara OLED i Iphone 2018

Apple uppges förbereda tre nya Iphone-modeller med OLED-bildskärm till 2018, och väntas helt övergå till skärmtekniken.

Det har ända sedan förra året cirkulerat uppgifter att #Apple kommer att debutera en Iphone med OLED-bildskärm under 2017. Bland annat rapporterades i april att Apple beställt inte mindre än 70 miljoner skärmpaneler från Samsung. Nu rapporterar Nikkei att #OLED kommer att användas i samtliga nya Iphone modeller "från andra halvan av 2018".

Enligt rapportens källor överväger Apple att lansera tre Iphone-modeller nästa år, gissningsvis under tidig höst eller sensommar. Det skulle isåfall stå i kontrast till årets uppsättning, där Iphone 7S och 7S Plus tros få LCD-bildskärmar av äldre snitt, och Iphone 8 som blir den första telefonen från Apple med OLED-skärm.

Rapporten säger också att planerna för nästa års "Iphone 9" fortfarande kan komma att ändras. En utmaning är att få tag på tillräckliga volymer av OLED-bildskärmar. #Samsung uppges bli exklusiv leverantör av paneler till Iphone 8, men som det tidigare skrivits om ska Apple ha fört samtal även med #LG och #Sharp. LG Display väntas dock inte få upp sin produktion i tillräckliga mängder förrän 2019, så Samsung lär kvarstå som den huvudsakliga leverantören även nästa år.

LCD-skärmarna till kommande Iphone 7S och 7S Plus kommer precis som för dagens modeller att tillhandahållas av JDI och Sharp.

Läs mer:

Apple beställer 70 miljoner OLED-skärmar
Motstridiga uppgifter om OLED-tillverkning

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.