Åkte till Kina – byggde sin egen Iphone

I Kina finns det mesta att köpa på gatumarknaderna, till exempel alla komponenter som behövs för att själva konstruera en fungerande Iphone.

När jag jobbade i butik och sålde Iphone-fodral för 199 kronor styck hände det ibland att folk kom fram och ifrågsatte butikskedjans prissättning. "Ett sånt här fodral går ju att köpa för en spottstyver i Kina" , var argumentet.

Det ligger såklart någonting i det, men det krävs naturligtvis en resa till Kina för att ta del av de lägre priserna som erbjuds en kort bit utanför fabrikerna. I veckans #fredagsvideo får vi stifta bekantskap med någon som åkt dit inte bara för att köpa ett fodral, utan för att bygga en helt egen Iphone från komponenter på marknaden i Huaqiangbei.

Resultatet är en fungerande Iphone 6S med 16 gigabyte lagringsminne. Inte så illa! Med denna härliga historia vill vi passa på att önska alla 99:are en riktigt trevlig helg!

Vi hörs imorgon i podden!

Kommentarer
10 svar

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!