Åkte till Kina – byggde sin egen Iphone

I Kina finns det mesta att köpa på gatumarknaderna, till exempel alla komponenter som behövs för att själva konstruera en fungerande Iphone.

När jag jobbade i butik och sålde Iphone-fodral för 199 kronor styck hände det ibland att folk kom fram och ifrågsatte butikskedjans prissättning. "Ett sånt här fodral går ju att köpa för en spottstyver i Kina" , var argumentet.

Det ligger såklart någonting i det, men det krävs naturligtvis en resa till Kina för att ta del av de lägre priserna som erbjuds en kort bit utanför fabrikerna. I veckans #fredagsvideo får vi stifta bekantskap med någon som åkt dit inte bara för att köpa ett fodral, utan för att bygga en helt egen Iphone från komponenter på marknaden i Huaqiangbei.

Resultatet är en fungerande Iphone 6S med 16 gigabyte lagringsminne. Inte så illa! Med denna härliga historia vill vi passa på att önska alla 99:are en riktigt trevlig helg!

Vi hörs imorgon i podden!

Kommentarer
10 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.