Åkte till Kina – byggde sin egen Iphone

I Kina finns det mesta att köpa på gatumarknaderna, till exempel alla komponenter som behövs för att själva konstruera en fungerande Iphone.

När jag jobbade i butik och sålde Iphone-fodral för 199 kronor styck hände det ibland att folk kom fram och ifrågsatte butikskedjans prissättning. "Ett sånt här fodral går ju att köpa för en spottstyver i Kina" , var argumentet.

Det ligger såklart någonting i det, men det krävs naturligtvis en resa till Kina för att ta del av de lägre priserna som erbjuds en kort bit utanför fabrikerna. I veckans #fredagsvideo får vi stifta bekantskap med någon som åkt dit inte bara för att köpa ett fodral, utan för att bygga en helt egen Iphone från komponenter på marknaden i Huaqiangbei.

Resultatet är en fungerande Iphone 6S med 16 gigabyte lagringsminne. Inte så illa! Med denna härliga historia vill vi passa på att önska alla 99:are en riktigt trevlig helg!

Vi hörs imorgon i podden!

Kommentarer
10 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.