Rykte: Induktiv laddning för Iphone försenas

Ett tillbehör för att ladda höstens nya Iphone-modeller induktivt kan komma att säljas först en tid efter lanseringen av telefonerna.

Vi har tidigare skrivit om rykten att höstens tre nya Iphone-modeller kan få stöd för så kallad trådlös eller induktiv laddning, liknande hur Apple Watch laddas idag. Förra veckan kom uppgifter att det skulle bli frågan om ett laddningstillbehör som säljs separat.

Nu uppger den välkände Apple-bloggaren John Gruber via Twitter att laddningstillbehöret kan komma att bli försenat, och kanske inte börjar säljas förrän i samband med den första uppdateringen av IOS 11.

Det har också tidigare rapporterats att den lyxiga nya flaggskeppsmodellen av Iphone, kallad Iphone 8 eller Iphone Pro, också kan få en senare försäljningsstart. En möjlighet är därför att både den nya Iphone-modellen med OLED-bildskärm och laddaren börjar säljas ungefär samtidigt.

Läs mer:

Trådlös laddning extra tillbehör i höstens Iphone
Nytt ljud i IOS 11 pekar mot induktiv laddning

Kommentarer
7 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.