Rykte: Induktiv laddning för Iphone försenas

Ett tillbehör för att ladda höstens nya Iphone-modeller induktivt kan komma att säljas först en tid efter lanseringen av telefonerna.

Vi har tidigare skrivit om rykten att höstens tre nya Iphone-modeller kan få stöd för så kallad trådlös eller induktiv laddning, liknande hur Apple Watch laddas idag. Förra veckan kom uppgifter att det skulle bli frågan om ett laddningstillbehör som säljs separat.

Nu uppger den välkände Apple-bloggaren John Gruber via Twitter att laddningstillbehöret kan komma att bli försenat, och kanske inte börjar säljas förrän i samband med den första uppdateringen av IOS 11.

Det har också tidigare rapporterats att den lyxiga nya flaggskeppsmodellen av Iphone, kallad Iphone 8 eller Iphone Pro, också kan få en senare försäljningsstart. En möjlighet är därför att både den nya Iphone-modellen med OLED-bildskärm och laddaren börjar säljas ungefär samtidigt.

Läs mer:

Trådlös laddning extra tillbehör i höstens Iphone
Nytt ljud i IOS 11 pekar mot induktiv laddning

Kommentarer
7 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.