Rykte: Induktiv laddning för Iphone försenas

Ett tillbehör för att ladda höstens nya Iphone-modeller induktivt kan komma att säljas först en tid efter lanseringen av telefonerna.

Vi har tidigare skrivit om rykten att höstens tre nya Iphone-modeller kan få stöd för så kallad trådlös eller induktiv laddning, liknande hur Apple Watch laddas idag. Förra veckan kom uppgifter att det skulle bli frågan om ett laddningstillbehör som säljs separat.

Nu uppger den välkände Apple-bloggaren John Gruber via Twitter att laddningstillbehöret kan komma att bli försenat, och kanske inte börjar säljas förrän i samband med den första uppdateringen av IOS 11.

Det har också tidigare rapporterats att den lyxiga nya flaggskeppsmodellen av Iphone, kallad Iphone 8 eller Iphone Pro, också kan få en senare försäljningsstart. En möjlighet är därför att både den nya Iphone-modellen med OLED-bildskärm och laddaren börjar säljas ungefär samtidigt.

Läs mer:

Trådlös laddning extra tillbehör i höstens Iphone
Nytt ljud i IOS 11 pekar mot induktiv laddning

Kommentarer
7 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.