Facebook vill bygga sin egen stad

Facebook planerar att utvidga sitt huvudkontor till en riktig stad, med boende för 1 500 anställda och egen livsmedelsbutik, apotek och andra faciliteter.

#Facebook är minst sagt en jätte bland digitala sociala nätverk, men har tydligen också storslagna planer AFK (away from keyboard). Facebook har nämligen bekräftat på att bygga om en del av staden Menlo Park, där företaget har sitt huvudkontor, till en riktig Facebook-stad komplett med livsmedelsbutik, apotek och boende för anställda.

Facebook ska lägga fram sina byggplaner för Menlo Park nästa månad, och räknar med att beslutsprocessen kommer att ta två år. De första husen kan enligt tidsplanen stå klara år 2021. Projektet kallas Willow Campus.

Åtminstone en av anledningarna att bygga sin egen stad är den extremt höga bostadsbristen i San Francisco-området, där hyrorna som ett resultat skjutit i höjden. Facebook räknar med att kunna erbjuda 1 500 bostäder för sina anställda och 15 procent av dessa ska erbjudas för under marknadshyran.

Kommentarer
8 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!