Facebook vill bygga sin egen stad

Facebook planerar att utvidga sitt huvudkontor till en riktig stad, med boende för 1 500 anställda och egen livsmedelsbutik, apotek och andra faciliteter.

#Facebook är minst sagt en jätte bland digitala sociala nätverk, men har tydligen också storslagna planer AFK (away from keyboard). Facebook har nämligen bekräftat på att bygga om en del av staden Menlo Park, där företaget har sitt huvudkontor, till en riktig Facebook-stad komplett med livsmedelsbutik, apotek och boende för anställda.

Facebook ska lägga fram sina byggplaner för Menlo Park nästa månad, och räknar med att beslutsprocessen kommer att ta två år. De första husen kan enligt tidsplanen stå klara år 2021. Projektet kallas Willow Campus.

Åtminstone en av anledningarna att bygga sin egen stad är den extremt höga bostadsbristen i San Francisco-området, där hyrorna som ett resultat skjutit i höjden. Facebook räknar med att kunna erbjuda 1 500 bostäder för sina anställda och 15 procent av dessa ska erbjudas för under marknadshyran.

Kommentarer
8 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.