Facebook vill bygga sin egen stad

Facebook planerar att utvidga sitt huvudkontor till en riktig stad, med boende för 1 500 anställda och egen livsmedelsbutik, apotek och andra faciliteter.

#Facebook är minst sagt en jätte bland digitala sociala nätverk, men har tydligen också storslagna planer AFK (away from keyboard). Facebook har nämligen bekräftat på att bygga om en del av staden Menlo Park, där företaget har sitt huvudkontor, till en riktig Facebook-stad komplett med livsmedelsbutik, apotek och boende för anställda.

Facebook ska lägga fram sina byggplaner för Menlo Park nästa månad, och räknar med att beslutsprocessen kommer att ta två år. De första husen kan enligt tidsplanen stå klara år 2021. Projektet kallas Willow Campus.

Åtminstone en av anledningarna att bygga sin egen stad är den extremt höga bostadsbristen i San Francisco-området, där hyrorna som ett resultat skjutit i höjden. Facebook räknar med att kunna erbjuda 1 500 bostäder för sina anställda och 15 procent av dessa ska erbjudas för under marknadshyran.

Kommentarer
8 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.