LG G6 får billigare syskon

LG G6 får en trio av klenare men billigare syskon, som ändå ska erbjuda samma premiumkänsla som företagets flaggskepp.

I februari under mobilmässan MWC visade #LG upp sin nya flaggskeppstelefon G6, en av de första med det moderna designspråket att låta bildskärmen uppta nästan hela framsidan. Nu har LG presenterat en ny mobil som kallas LG Q6, med målet att erbjuda många av funktionerna från G6 men till ett lägre pris.

LG Q6 använder en likadan Fullvision-bildskärm med bildförhållande 18:9 som sitt storasyskon, men storleken är något mindre på 5,5 tum. Upplösningen har också sänkts till 2 160 x 1 080 pixel jämfört med 5,7 tum och 2 880 x 1 440 pixel hos G6.

Internt används processorn Snapdragon 435, en betydligt enklare modell än den Snapdragon 821 som driver LG G6. Inte mindre än tre olika varianter av Q6 kommer att tillverkas, och erbjudas på olika marknader. Förutom den vanliga LG Q6 kommer en modell som heter LG Q6 Plus och LG Q6 Alpha.

Alla modeller uppges ha samma fysiska storlek, men olika interna specifikationer. Q6 har 3 gigabyte primärminne och 32 gigabyte lagring, Q6 Plus har 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring, och slutligen Q6 Alpha har 2 gigabyte primärminne och 16 gigabyte lagring. Färgalternativen kommer också att skilja de olika modellerna åt, då varje modell får en tredje färg utöver standardfärgerna svart och platinum.

Säljstart blir i augusti på "utvalda marknader" i Asien, och därefter en lansering i Europa, Latinamerika och Nordamerika. Vilken eller vilka modeller som kommer att erbjudas var har inte avslöjats, och inte heller slutgiltiga priser.

Läs mer:

LG slår på stort med G6

Skriven av Jakob Nilsson

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.