LG G6 får billigare syskon

LG G6 får en trio av klenare men billigare syskon, som ändå ska erbjuda samma premiumkänsla som företagets flaggskepp.

I februari under mobilmässan MWC visade #LG upp sin nya flaggskeppstelefon G6, en av de första med det moderna designspråket att låta bildskärmen uppta nästan hela framsidan. Nu har LG presenterat en ny mobil som kallas LG Q6, med målet att erbjuda många av funktionerna från G6 men till ett lägre pris.

LG Q6 använder en likadan Fullvision-bildskärm med bildförhållande 18:9 som sitt storasyskon, men storleken är något mindre på 5,5 tum. Upplösningen har också sänkts till 2 160 x 1 080 pixel jämfört med 5,7 tum och 2 880 x 1 440 pixel hos G6.

Internt används processorn Snapdragon 435, en betydligt enklare modell än den Snapdragon 821 som driver LG G6. Inte mindre än tre olika varianter av Q6 kommer att tillverkas, och erbjudas på olika marknader. Förutom den vanliga LG Q6 kommer en modell som heter LG Q6 Plus och LG Q6 Alpha.

Alla modeller uppges ha samma fysiska storlek, men olika interna specifikationer. Q6 har 3 gigabyte primärminne och 32 gigabyte lagring, Q6 Plus har 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring, och slutligen Q6 Alpha har 2 gigabyte primärminne och 16 gigabyte lagring. Färgalternativen kommer också att skilja de olika modellerna åt, då varje modell får en tredje färg utöver standardfärgerna svart och platinum.

Säljstart blir i augusti på "utvalda marknader" i Asien, och därefter en lansering i Europa, Latinamerika och Nordamerika. Vilken eller vilka modeller som kommer att erbjudas var har inte avslöjats, och inte heller slutgiltiga priser.

Läs mer:

LG slår på stort med G6

Skriven av Jakob Nilsson

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!