LG G6 får billigare syskon

LG G6 får en trio av klenare men billigare syskon, som ändå ska erbjuda samma premiumkänsla som företagets flaggskepp.

I februari under mobilmässan MWC visade #LG upp sin nya flaggskeppstelefon G6, en av de första med det moderna designspråket att låta bildskärmen uppta nästan hela framsidan. Nu har LG presenterat en ny mobil som kallas LG Q6, med målet att erbjuda många av funktionerna från G6 men till ett lägre pris.

LG Q6 använder en likadan Fullvision-bildskärm med bildförhållande 18:9 som sitt storasyskon, men storleken är något mindre på 5,5 tum. Upplösningen har också sänkts till 2 160 x 1 080 pixel jämfört med 5,7 tum och 2 880 x 1 440 pixel hos G6.

Internt används processorn Snapdragon 435, en betydligt enklare modell än den Snapdragon 821 som driver LG G6. Inte mindre än tre olika varianter av Q6 kommer att tillverkas, och erbjudas på olika marknader. Förutom den vanliga LG Q6 kommer en modell som heter LG Q6 Plus och LG Q6 Alpha.

Alla modeller uppges ha samma fysiska storlek, men olika interna specifikationer. Q6 har 3 gigabyte primärminne och 32 gigabyte lagring, Q6 Plus har 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring, och slutligen Q6 Alpha har 2 gigabyte primärminne och 16 gigabyte lagring. Färgalternativen kommer också att skilja de olika modellerna åt, då varje modell får en tredje färg utöver standardfärgerna svart och platinum.

Säljstart blir i augusti på "utvalda marknader" i Asien, och därefter en lansering i Europa, Latinamerika och Nordamerika. Vilken eller vilka modeller som kommer att erbjudas var har inte avslöjats, och inte heller slutgiltiga priser.

Läs mer:

LG slår på stort med G6

Skriven av Jakob Nilsson

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.