LG G6 får billigare syskon

LG G6 får en trio av klenare men billigare syskon, som ändå ska erbjuda samma premiumkänsla som företagets flaggskepp.

I februari under mobilmässan MWC visade #LG upp sin nya flaggskeppstelefon G6, en av de första med det moderna designspråket att låta bildskärmen uppta nästan hela framsidan. Nu har LG presenterat en ny mobil som kallas LG Q6, med målet att erbjuda många av funktionerna från G6 men till ett lägre pris.

LG Q6 använder en likadan Fullvision-bildskärm med bildförhållande 18:9 som sitt storasyskon, men storleken är något mindre på 5,5 tum. Upplösningen har också sänkts till 2 160 x 1 080 pixel jämfört med 5,7 tum och 2 880 x 1 440 pixel hos G6.

Internt används processorn Snapdragon 435, en betydligt enklare modell än den Snapdragon 821 som driver LG G6. Inte mindre än tre olika varianter av Q6 kommer att tillverkas, och erbjudas på olika marknader. Förutom den vanliga LG Q6 kommer en modell som heter LG Q6 Plus och LG Q6 Alpha.

Alla modeller uppges ha samma fysiska storlek, men olika interna specifikationer. Q6 har 3 gigabyte primärminne och 32 gigabyte lagring, Q6 Plus har 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring, och slutligen Q6 Alpha har 2 gigabyte primärminne och 16 gigabyte lagring. Färgalternativen kommer också att skilja de olika modellerna åt, då varje modell får en tredje färg utöver standardfärgerna svart och platinum.

Säljstart blir i augusti på "utvalda marknader" i Asien, och därefter en lansering i Europa, Latinamerika och Nordamerika. Vilken eller vilka modeller som kommer att erbjudas var har inte avslöjats, och inte heller slutgiltiga priser.

Läs mer:

LG slår på stort med G6

Skriven av Jakob Nilsson

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.