Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lägger ner Windows Phone

Microsoft upphör med support för mobilplattformen Windows Phone, och företagets mobilsatsning är nu i praktiken död.

Idag upphör #Microsoft att erbjuda support för Windows Phone 8.1, vilket i praktiken innebär slutet på företagets satsning på en mobilplattform. Windows Phone lanserades 2010, och trots att det blev världens tredje mest populära mobila operativsystem hade de två största konkurrenterna ett svindlande försprång. Apples IOS och Android (i olika varianter) stod tidigare i år för hela 99,6 procent av marknaden.

Microsoft lanserade förra året Windows 10 Mobile, men fick inte heller med detta operativsystem något anmärkningsvärt genomslag på marknaden. I mars förra året bekräftade också Microsoft att mobiltelefoner inte skulle vara prioriterat det kommande året. Microsoft har också slutat tillverka mobiler i Lumia-familjen, och enligt The Verge ska support för Windows 10 Mobile upphöra under 2018.

Därmed verkar Microsoft sälla sig till andra tidigare spelare på mobilmarknaden, så som Blackberry, Palm och Nokia.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.