Microsoft lägger ner Windows Phone

Microsoft upphör med support för mobilplattformen Windows Phone, och företagets mobilsatsning är nu i praktiken död.

Idag upphör #Microsoft att erbjuda support för Windows Phone 8.1, vilket i praktiken innebär slutet på företagets satsning på en mobilplattform. Windows Phone lanserades 2010, och trots att det blev världens tredje mest populära mobila operativsystem hade de två största konkurrenterna ett svindlande försprång. Apples IOS och Android (i olika varianter) stod tidigare i år för hela 99,6 procent av marknaden.

Microsoft lanserade förra året Windows 10 Mobile, men fick inte heller med detta operativsystem något anmärkningsvärt genomslag på marknaden. I mars förra året bekräftade också Microsoft att mobiltelefoner inte skulle vara prioriterat det kommande året. Microsoft har också slutat tillverka mobiler i Lumia-familjen, och enligt The Verge ska support för Windows 10 Mobile upphöra under 2018.

Därmed verkar Microsoft sälla sig till andra tidigare spelare på mobilmarknaden, så som Blackberry, Palm och Nokia.

Kommentarer
2 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.