Microsoft lägger ner Windows Phone

Microsoft upphör med support för mobilplattformen Windows Phone, och företagets mobilsatsning är nu i praktiken död.

Idag upphör #Microsoft att erbjuda support för Windows Phone 8.1, vilket i praktiken innebär slutet på företagets satsning på en mobilplattform. Windows Phone lanserades 2010, och trots att det blev världens tredje mest populära mobila operativsystem hade de två största konkurrenterna ett svindlande försprång. Apples IOS och Android (i olika varianter) stod tidigare i år för hela 99,6 procent av marknaden.

Microsoft lanserade förra året Windows 10 Mobile, men fick inte heller med detta operativsystem något anmärkningsvärt genomslag på marknaden. I mars förra året bekräftade också Microsoft att mobiltelefoner inte skulle vara prioriterat det kommande året. Microsoft har också slutat tillverka mobiler i Lumia-familjen, och enligt The Verge ska support för Windows 10 Mobile upphöra under 2018.

Därmed verkar Microsoft sälla sig till andra tidigare spelare på mobilmarknaden, så som Blackberry, Palm och Nokia.

Kommentarer
2 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.