Microsoft lägger ner Windows Phone

Microsoft upphör med support för mobilplattformen Windows Phone, och företagets mobilsatsning är nu i praktiken död.

Idag upphör #Microsoft att erbjuda support för Windows Phone 8.1, vilket i praktiken innebär slutet på företagets satsning på en mobilplattform. Windows Phone lanserades 2010, och trots att det blev världens tredje mest populära mobila operativsystem hade de två största konkurrenterna ett svindlande försprång. Apples IOS och Android (i olika varianter) stod tidigare i år för hela 99,6 procent av marknaden.

Microsoft lanserade förra året Windows 10 Mobile, men fick inte heller med detta operativsystem något anmärkningsvärt genomslag på marknaden. I mars förra året bekräftade också Microsoft att mobiltelefoner inte skulle vara prioriterat det kommande året. Microsoft har också slutat tillverka mobiler i Lumia-familjen, och enligt The Verge ska support för Windows 10 Mobile upphöra under 2018.

Därmed verkar Microsoft sälla sig till andra tidigare spelare på mobilmarknaden, så som Blackberry, Palm och Nokia.

Kommentarer
2 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.