Fredagsvideo

Pyssla ihop din egen utomhusbiograf

Under sommaren råder sociala krav på att vistas utomhus, men för den som ändå vill se film på sin Ipad utan solreflexer visar vi här på en enkelt byggd lösning.

Den svenska sommaren brukar inte alltid garantera sol och värme, men när det fina vädret ändå dyker upp finns en stark förväntan från omvärlden att alla aktiviteter ska ske utomhus.

För nördar som trots solskenet inte vill skiljas från sina surfplattor visar jag i veckans #fredagsvideo hur du mycket enkelt kan pyssla ihop en personlig utomhusbiograf för din Ipad. Biokänslan uppstår garanterat, och du slipper störande solreflektioner samtidigt som du har all möjlighet att utsätta över- och underkropp för solens strålar om du vill. Dock rekommenderas solskyddsfaktor 50 eller mer.

Vad behövs?

Naturligtvis behövs en Ipad av lämplig storlek, och någon bra film att titta på. Jag använder min 10,5-tumsplatta och demonstrerar med klassiska Humphrey Bogart-rullen Riddarfalken från Malta.

För själva bion behövs en flyttkartong, en plastficka, ett tygstycke (gärna rött) samt häftpistol och/eller tejp. En kniv behövs också för att skära till allting. Det hela tar cirka fem minuter att bygga ihop.

Gör så här:

Ställ kartongen upp och ned så att botten pekar uppåt. Börja med att skära ut en öppning på kartongens långsida där du ska sticka in huvudet sedan. Anpassa storleken utifrån hur stort huvud du har, men var generös med måtten. Täck därefter hålet med tygstycket, som du enklast häftar fast på insidan av kartongen. Om det finns hål på kartongens kortsidor för handtag kan du täcka för dessa också med tyg, för att hindra att solen skiner in och förstör upplevelsen.

Vänd nu uppmärksamheten till kartongens "botten". Mät och skär upp ett lagom hål beroende på hur stor skärmyta din Ipad har. Skär inte ut för stort hål, så att enheten ramlar igenom. Häfta fast en genomskinlig plastficka ovanför hålet, och för in Ipad-enheten där. Nu sitter den stadigt och skyddas dessutom om det kommer en hastig regnskur. Tejpa här och där så att allting sitter ihop bra.

Nu är det färdigt! Bege dig ut till stranden eller närmaste park och lägg dig i gräset. För ljudet rekommenderas ett par schyssta trådlösa hörlurar, så stör du heller inte omgivningen.

Mycket nöje, och trevlig helg!

Kommentarer
10 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.