Microsoft hjälper dig hitta inomhus

Microsoft lanserar en ny navigationsapp för Android-enheter som ska vägvisa användare genom inomhusmiljöer.

Många idag förlitar sig nästan helt på sin mobil och GPS när de ska hitta till en ny plats. Utomhus brukar GPS fungera utmärkt men inomhus i stora shoppingcenter eller på sjukhus brukar det vara betydligt svårare att ta hjälp av mobilen. Detta hoppas #Microsoft nu råda bot på med lanseringen av en ny navigationsapp som heter Path Guide. Under två år har specialister i Microsoft utvecklargrupp i Asien utvecklat appen som inte bygger på GPS-navigation.

Appen funkar på så sätt att personer får visa vägen. Användare eller "ledare" kan spela in sin egen väg till en destination och sedan lägga upp den så andra användare kan ta del av vägbeskrivningen. Appen använder sensorerna på telefonen för att spåra och registrera din väg genom byggnaden. Path Guide kan till och med räkna ut hur många steg du tagit för att komma till destinationen.

"Vägskapare" kan lägga till text, ljud och bilder i vägbeskrivningen och efter att personen delat rutten i appen dyker den upp när andra användare söker efter den i Path Guide. Microsoft är således beroende av att användare registrerar sina vägbeskrivningar i appen för att kunna hjälpa andra användare att hitta rätt.

Än så länge finns appen endast till Android och det är oklart om eller när appen kommer till IOS.

Namn
Path Guide
Plattform
Android
Utvecklare
Microsoft Corporation
Version
1.1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver Android 5.0 eller senare.
Språk
Engelska

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Idag meddelade Google att Android Wear har bytt namn till Wear OS och vilka enheter som kommer få detta namnbyte.

Tjänsten Duolingo vill lära oss nya språk, men vem säger språkkurser måste begränsas till språk härifrån jorden? Den senaste kursen lär ut klingonska – ett riktigt språk för ett fiktivt folk.

Intresset för att "smarta till" våra armbandsur är inte nytt, men under senare delen av 2000-talet har det växt otroligt. Hur bra koll har du på smarta klockor?