Domare ger Google rätt

Amerikanska arbetsmarknadsdepartementet anklagar Google för att systematiskt betala kvinnliga anställda mindre i lön än sina manliga kollegor. Sökjätten har vägrat att lämna ut viss information som departementet begärt och nu ger en domare Google delvis rätt.

I januari i år stämde USA:s arbetsmarknadsdepartementet (DOL) #Google för att de menade att sökjätten undanhöll viktig information i en pågående revisionsprocess. Google har gång på gång nekat till anklagelserna. DOL har begärt att Google ska lämna ut information om löner och kontaktuppgifter för över 21 000 anställda. Sökjätten har vägrat att lämna ut dessa utgifter eftersom de menar att denna information kränker de anställdas privatliv.

Recode rapporterar att en domare nyligen beslutade att ge Google delvis rätt i fallet. Företaget behöver fortfarande ge ut mer information än de tidigare gjort, såsom lönehistorik sedan 2014, de anställdas namn, kön och etnicitet. Däremot behöver inte Google tillhandahålla de anställdas kontaktuppgifter eller lönehistorik som stäcker sig längre bak än 2014.

Från och med att domen sätts har Google 30 dagar på sig att ge DOL informationen de efterfrågar. Eileen Naughton, Googles personalansvarig skriver i ett blogginlägg:

"Samtidigt som vi är nöjda med fredagens beslut är vi måna om att fortsätta behandla och betala människor rättvist, oavsett kön eller etnicitet. Vi är stolta över vår praxis och att ligga i framkant när det gäller jämställdhet."

Läs mer:
Google anklagas för att betala kvinnliga anställda mindre
Google tillbakavisar anklagelserna om ojämlika löner

Kommentarer
1 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.