Iphones nästa design bekräftas av tillbehörsföretag

Skaltillverkarna Nodus bekräftar designen på Apples kommande Iphone genom CAD-filer som företaget fått från leverantörsledet.

Frilansjournalisten Gordon Kelly har tillsammans med skaltillverkaren Nodus tagit fram skisser som "bekräftar" designen på Apples kommande Iphone. Kelly och Nodus har arbetat med CAD-filer från leverantörsledet som de renderat för att kunna visa hur nästa Iphone kommer se ut i en artikel publicerad av Forbes.

Av bilderna att döma bekräftas ryktena kring en skärm som täcker mer eller mindre hela framsidan. Framsidan kommer utgöras av en 5,8 tums skräm med utskärning för sensorer och kamera längst upp.

De dubbla kameralinserna på mobilens baksida kommer att vara placerade vertikalt istället för horisontellt. Detta för att kunna hantera förstärkt verklighet eller AR bättre. Kelly menar även att Lightning-kontakten inte kommer att bytas ut mot USB Type-C och hörlurskontakten kommer inte tillbaka.

Strömknappen kommer bli nästan dubbelt så stor jämfört med tidigare modeller och Kelly föreslår att Touch ID kommer flytta upp till telefonens strömknapp istället för att behålla den nuvarande placeringen vid hemknappen.

Kommentarer
13 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!