Australien får Google Home och Wifi

Den 20:de juli kommer Googles smarta röstassistent och Google Wifi till Australien.

Det är närmare nio månader sedan Google lanserade Google Home och Google Wifi. Google Home och Google Wifi är i dagsläget tillgänglig i Kanada, USA, Storbritannien och Frankrike och Google Wifi finns även att köpa i Tyskland.

Nästa land på tur att få produkterna är Australien där de kommer gå att köpa från och med den 20:e juli, meddelar Google. Det är inga stora justeringar som gjorts innan lanseringen men Google Home kommer kunna prata och förstå australiensisk engelska. Google har även lagt till några säregna australienska ord såsom ”brekkies” och ”servos”.

Google har även lagt in några påskägg vilket inkluderar svar på frågan ”Ska du till Bonnie Doon?”. Frågan anspelar antagligen på komedin The Castle från 1997 där familjens sommarhus låg i Bonnie Doon. Komedin gjorde sig bland annat lustiga över Bonnie Doons popularitet och flera fraser och scener från filmen som handlar om Bonnie Doon har blivit omåttligt populära.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.