Australien får Google Home och Wifi

Den 20:de juli kommer Googles smarta röstassistent och Google Wifi till Australien.

Det är närmare nio månader sedan Google lanserade Google Home och Google Wifi. Google Home och Google Wifi är i dagsläget tillgänglig i Kanada, USA, Storbritannien och Frankrike och Google Wifi finns även att köpa i Tyskland.

Nästa land på tur att få produkterna är Australien där de kommer gå att köpa från och med den 20:e juli, meddelar Google. Det är inga stora justeringar som gjorts innan lanseringen men Google Home kommer kunna prata och förstå australiensisk engelska. Google har även lagt till några säregna australienska ord såsom ”brekkies” och ”servos”.

Google har även lagt in några påskägg vilket inkluderar svar på frågan ”Ska du till Bonnie Doon?”. Frågan anspelar antagligen på komedin The Castle från 1997 där familjens sommarhus låg i Bonnie Doon. Komedin gjorde sig bland annat lustiga över Bonnie Doons popularitet och flera fraser och scener från filmen som handlar om Bonnie Doon har blivit omåttligt populära.

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.