Australien får Google Home och Wifi

Den 20:de juli kommer Googles smarta röstassistent och Google Wifi till Australien.

Det är närmare nio månader sedan Google lanserade Google Home och Google Wifi. Google Home och Google Wifi är i dagsläget tillgänglig i Kanada, USA, Storbritannien och Frankrike och Google Wifi finns även att köpa i Tyskland.

Nästa land på tur att få produkterna är Australien där de kommer gå att köpa från och med den 20:e juli, meddelar Google. Det är inga stora justeringar som gjorts innan lanseringen men Google Home kommer kunna prata och förstå australiensisk engelska. Google har även lagt till några säregna australienska ord såsom ”brekkies” och ”servos”.

Google har även lagt in några påskägg vilket inkluderar svar på frågan ”Ska du till Bonnie Doon?”. Frågan anspelar antagligen på komedin The Castle från 1997 där familjens sommarhus låg i Bonnie Doon. Komedin gjorde sig bland annat lustiga över Bonnie Doons popularitet och flera fraser och scener från filmen som handlar om Bonnie Doon har blivit omåttligt populära.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.