Alphabet släpper Google Glass för företag

Googles moderbolag Alphabet ger de smarta glasögonen Google Glass en andra chans. Den här gången fokuserar de på företagsanvändare.

De smarta glasögonen #Google Glass blev aldrig någon kommersiell produkt och prototyperna slutade att säljas 2015. Nu får de smarta glasögonen en andra chans då Alphabet berättar att en andra generation av glasögonen har testats och använts i fabriker runt om i USA hos bland annat Boeing, GE och DHL.

Google Glass Enterprise Edition kallas den nya generationen som fått en bättre kamera, bättre batteritid, snabbare processor och Wifi och en liten röd lampa som tänds när de spelar in. Elektroniken sitter också samlad i en "pod" som kan tas av och sättas på Glass-kompatibla bågar.

Än så länge har Google Glass EE sålt i blygsamma mängder via ett speciellt program, men Alphabet tror på produkten och den nya inriktningen. De arbetare och kunder som testat den har gett bra feedback, Glass ger bra information som hjälper till att öka produktiviteten på exempelvis fabriksgolven. Bland annat kan arbetare se bilder och videoklipp med instruktioner så att de inte behöver pausa vad de håller på med och leta upp vad de ska göra härnäst i pärmar.

Nu öppnar Alphabet upp så att fler företag kan prova på den nya generationen.

Skriven av Ida Blix

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.