Alphabet släpper Google Glass för företag

Googles moderbolag Alphabet ger de smarta glasögonen Google Glass en andra chans. Den här gången fokuserar de på företagsanvändare.

De smarta glasögonen #Google Glass blev aldrig någon kommersiell produkt och prototyperna slutade att säljas 2015. Nu får de smarta glasögonen en andra chans då Alphabet berättar att en andra generation av glasögonen har testats och använts i fabriker runt om i USA hos bland annat Boeing, GE och DHL.

Google Glass Enterprise Edition kallas den nya generationen som fått en bättre kamera, bättre batteritid, snabbare processor och Wifi och en liten röd lampa som tänds när de spelar in. Elektroniken sitter också samlad i en "pod" som kan tas av och sättas på Glass-kompatibla bågar.

Än så länge har Google Glass EE sålt i blygsamma mängder via ett speciellt program, men Alphabet tror på produkten och den nya inriktningen. De arbetare och kunder som testat den har gett bra feedback, Glass ger bra information som hjälper till att öka produktiviteten på exempelvis fabriksgolven. Bland annat kan arbetare se bilder och videoklipp med instruktioner så att de inte behöver pausa vad de håller på med och leta upp vad de ska göra härnäst i pärmar.

Nu öppnar Alphabet upp så att fler företag kan prova på den nya generationen.

Skriven av Ida Blix

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.