Alphabet släpper Google Glass för företag

Googles moderbolag Alphabet ger de smarta glasögonen Google Glass en andra chans. Den här gången fokuserar de på företagsanvändare.

De smarta glasögonen #Google Glass blev aldrig någon kommersiell produkt och prototyperna slutade att säljas 2015. Nu får de smarta glasögonen en andra chans då Alphabet berättar att en andra generation av glasögonen har testats och använts i fabriker runt om i USA hos bland annat Boeing, GE och DHL.

Google Glass Enterprise Edition kallas den nya generationen som fått en bättre kamera, bättre batteritid, snabbare processor och Wifi och en liten röd lampa som tänds när de spelar in. Elektroniken sitter också samlad i en "pod" som kan tas av och sättas på Glass-kompatibla bågar.

Än så länge har Google Glass EE sålt i blygsamma mängder via ett speciellt program, men Alphabet tror på produkten och den nya inriktningen. De arbetare och kunder som testat den har gett bra feedback, Glass ger bra information som hjälper till att öka produktiviteten på exempelvis fabriksgolven. Bland annat kan arbetare se bilder och videoklipp med instruktioner så att de inte behöver pausa vad de håller på med och leta upp vad de ska göra härnäst i pärmar.

Nu öppnar Alphabet upp så att fler företag kan prova på den nya generationen.

Skriven av Ida Blix

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!