Alphabet släpper Google Glass för företag

Googles moderbolag Alphabet ger de smarta glasögonen Google Glass en andra chans. Den här gången fokuserar de på företagsanvändare.

De smarta glasögonen #Google Glass blev aldrig någon kommersiell produkt och prototyperna slutade att säljas 2015. Nu får de smarta glasögonen en andra chans då Alphabet berättar att en andra generation av glasögonen har testats och använts i fabriker runt om i USA hos bland annat Boeing, GE och DHL.

Google Glass Enterprise Edition kallas den nya generationen som fått en bättre kamera, bättre batteritid, snabbare processor och Wifi och en liten röd lampa som tänds när de spelar in. Elektroniken sitter också samlad i en "pod" som kan tas av och sättas på Glass-kompatibla bågar.

Än så länge har Google Glass EE sålt i blygsamma mängder via ett speciellt program, men Alphabet tror på produkten och den nya inriktningen. De arbetare och kunder som testat den har gett bra feedback, Glass ger bra information som hjälper till att öka produktiviteten på exempelvis fabriksgolven. Bland annat kan arbetare se bilder och videoklipp med instruktioner så att de inte behöver pausa vad de håller på med och leta upp vad de ska göra härnäst i pärmar.

Nu öppnar Alphabet upp så att fler företag kan prova på den nya generationen.

Skriven av Ida Blix

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.