Oneplus 5 kan stänga av sig vid nödsamtal

Flera personer har rapporterat att deras Oneplus 5 stängt av sig när de har försökt ringa nödsamtal.

Oneplus lanserade tidigare i somras Oneplus 5. För en relativt billig peng får den som köper en Oneplus mycket hårdvara för pengarna. Dock rapporterar nu flera kunder att telefonen stängt av sig när de försökt ringa nödsamtal.

Det är oklart exakt vad det är som orsakar att telefonen stänger av sig men det kan ha att göra med att larmcentralen i vissa fall kan pinga din telefons GPS-signal för att snabbt kunna ta reda på varifrån du ringer.

Både personer i USA och Storbritannien har rapporterar att telefonen stängt av sig när de försökt ringa larmcentralen. Det verkar dock inte vara ett problem i alla länder. I ett uttalande till Android Police säger Oneplus:

– Vi har kontaktat de kunder som rapporterat om problemet och granskar för närvarande problemet. Vi ber alla som erfar likande problem att kontakta oss genom att mejla support@oneplus.net.

Läs mer:
Andreas testar Oneplus 5

Kommentarer
11 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.