Oneplus 5 kan stänga av sig vid nödsamtal

Flera personer har rapporterat att deras Oneplus 5 stängt av sig när de har försökt ringa nödsamtal.

Oneplus lanserade tidigare i somras Oneplus 5. För en relativt billig peng får den som köper en Oneplus mycket hårdvara för pengarna. Dock rapporterar nu flera kunder att telefonen stängt av sig när de försökt ringa nödsamtal.

Det är oklart exakt vad det är som orsakar att telefonen stänger av sig men det kan ha att göra med att larmcentralen i vissa fall kan pinga din telefons GPS-signal för att snabbt kunna ta reda på varifrån du ringer.

Både personer i USA och Storbritannien har rapporterar att telefonen stängt av sig när de försökt ringa larmcentralen. Det verkar dock inte vara ett problem i alla länder. I ett uttalande till Android Police säger Oneplus:

– Vi har kontaktat de kunder som rapporterat om problemet och granskar för närvarande problemet. Vi ber alla som erfar likande problem att kontakta oss genom att mejla support@oneplus.net.

Läs mer:
Andreas testar Oneplus 5

Kommentarer
11 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.