Oneplus 5 kan stänga av sig vid nödsamtal

Flera personer har rapporterat att deras Oneplus 5 stängt av sig när de har försökt ringa nödsamtal.

Oneplus lanserade tidigare i somras Oneplus 5. För en relativt billig peng får den som köper en Oneplus mycket hårdvara för pengarna. Dock rapporterar nu flera kunder att telefonen stängt av sig när de försökt ringa nödsamtal.

Det är oklart exakt vad det är som orsakar att telefonen stänger av sig men det kan ha att göra med att larmcentralen i vissa fall kan pinga din telefons GPS-signal för att snabbt kunna ta reda på varifrån du ringer.

Både personer i USA och Storbritannien har rapporterar att telefonen stängt av sig när de försökt ringa larmcentralen. Det verkar dock inte vara ett problem i alla länder. I ett uttalande till Android Police säger Oneplus:

– Vi har kontaktat de kunder som rapporterat om problemet och granskar för närvarande problemet. Vi ber alla som erfar likande problem att kontakta oss genom att mejla support@oneplus.net.

Läs mer:
Andreas testar Oneplus 5

Kommentarer
11 svar

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.