Oneplus 5 kan stänga av sig vid nödsamtal

Flera personer har rapporterat att deras Oneplus 5 stängt av sig när de har försökt ringa nödsamtal.

Oneplus lanserade tidigare i somras Oneplus 5. För en relativt billig peng får den som köper en Oneplus mycket hårdvara för pengarna. Dock rapporterar nu flera kunder att telefonen stängt av sig när de försökt ringa nödsamtal.

Det är oklart exakt vad det är som orsakar att telefonen stänger av sig men det kan ha att göra med att larmcentralen i vissa fall kan pinga din telefons GPS-signal för att snabbt kunna ta reda på varifrån du ringer.

Både personer i USA och Storbritannien har rapporterar att telefonen stängt av sig när de försökt ringa larmcentralen. Det verkar dock inte vara ett problem i alla länder. I ett uttalande till Android Police säger Oneplus:

– Vi har kontaktat de kunder som rapporterat om problemet och granskar för närvarande problemet. Vi ber alla som erfar likande problem att kontakta oss genom att mejla support@oneplus.net.

Läs mer:
Andreas testar Oneplus 5

Kommentarer
11 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.