Säkerhetsuppdateringar till dina Apple-enheter

Nu är det dags att uppdatera alla dina Apple-enheter. Företaget har släppt säkerhetsuppdateringar till sina operativsystem.

Apple har släppt en lång rad säkerhetsuppdateringar till sina enheter. Nu går det att uppdatera Mac OS, IOS, TV OS, Watch OS, Itunes för Windows och Icloud för Windows.

Företaget är som vanligt sparsamma med detaljer och skriver exempelvis om IOS-uppdateringen:

"IOS 10.3.3 innehåller buggfixar och förbättrar säkerheten i din Iphone eller Ipad."

Via Apples support-sidor finns fler detaljer, men den svenska sidan är ännu inte uppdaterad.

Förutom att Apple själva anlitar säkerhetsexperter som får gå igenom deras mjukvara i jakt på säkerhetshål, erbjuder företaget också andra så kallade "bug bounties" för upphittade buggar och säkerhetsproblem.

Skriven av Ida Blix

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!