Premiär för opera om Steve Jobs

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

För två år sedan bestämde sig operan i Santa Fe, USA för att sätta upp en opera om Apples ena grundare, Steve Jobs. Nu finns datum och biljettinformation om operan The (r)evolution of Steve Jobsderas webbplats.

Verket är komponerat av Mason Bates tillsammans med librettisten Mark Campbell och tar sig an Steve Jobs liv som Apples ena grundare, teknikguru och offentlig person.

Är det här något du skulle vilja se?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.

Idag meddelade Google att Android Wear har bytt namn till Wear OS och vilka enheter som kommer få detta namnbyte.