Spotify tar bort appar för högtalare

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den strömmande musiktjänsten Spotify meddelar att de tar bort sina appar gjorda för specifika högtalare såsom B&O BeoSound 5, Onyko och Logitech Squeezebox.

Istället vill #Spotify att användare ska kunna använda den vanliga appen som finns till en rad plattformar för att spela sin musik via Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Spotify-appen kommer snart att tas bort helt från B&O BeoSound 5, den ska redan vara borta från Onkyo-enheter och från Logitechs Squeezebox och UE Smart Radio.

Skriven av Ida Blix

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.