Betala appar via mobilräkningen

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Nu utökar Apple möjligheten att betala för Itunes och appar via mobilräkningen till tre nya länder; Danmark, Hong Kong och Sverige. Här är det än så länge endast möjligt via operatörerna Tre och Telenor, enligt företagets supportsidor.

Kunder kan betala för Itunes Store-innehåll, appar från App Store, böcker från Ibooks och Apple Music-prenumerationer direkt via mobilräkningen. De behöver inte ha ett bankkort eller ett bankkonto. Alla köp läggs till på kundens faktura som betalas i slutet av månaden.

Det här har sedan tidigare varit en möjlighet i en rad länder, inklusive exempelvis Frankrike, Norge, Japan och Tyskland.

Vill du byta betalmetod för ditt Apple-konto? Apple beskriver hur du går tillväga i det här support-dokumentet.

Ställ in via en IOS-enhet

  1. Öppna appen Itunes Store eller App Store.

  2. Rulla längst ned på skärmen och tryck på ditt Apple ID.

  3. Tryck på Visa Apple ID. Du kan även behöva logga in.

  4. Tryck på Betalningsinformation.

  5. I listan med betalningsalternativ väljer du Mobiltelefon.

  6. Om telefonen som du använder är kopplad till det abonnemang du vill fakturera, väljer du Använd det här mobilnumret. Tryck sedan på Nästa.

  7. Om Använd det här mobilnumret inte visas eller om du vill använda ett annat nummer trycker du på Använd ett annat mobilnummer och fortsätter sedan med stegen i nästa avsnitt. Om du inte har IOS 8.4 eller senare behöver du ange ditt mobilnummer manuellt.

  8. Apple använder mobilnumret till den Iphone du använder för att kontrollera med din operatör och bekräfta att du kan registreras för fakturering till mobiltelefon. Det kan visas en skärm som anger "Bekräftar" medan detta pågår.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
12 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.