Betala appar via mobilräkningen

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Nu utökar Apple möjligheten att betala för Itunes och appar via mobilräkningen till tre nya länder; Danmark, Hong Kong och Sverige. Här är det än så länge endast möjligt via operatörerna Tre och Telenor, enligt företagets supportsidor.

Kunder kan betala för Itunes Store-innehåll, appar från App Store, böcker från Ibooks och Apple Music-prenumerationer direkt via mobilräkningen. De behöver inte ha ett bankkort eller ett bankkonto. Alla köp läggs till på kundens faktura som betalas i slutet av månaden.

Det här har sedan tidigare varit en möjlighet i en rad länder, inklusive exempelvis Frankrike, Norge, Japan och Tyskland.

Vill du byta betalmetod för ditt Apple-konto? Apple beskriver hur du går tillväga i det här support-dokumentet.

Ställ in via en IOS-enhet

  1. Öppna appen Itunes Store eller App Store.

  2. Rulla längst ned på skärmen och tryck på ditt Apple ID.

  3. Tryck på Visa Apple ID. Du kan även behöva logga in.

  4. Tryck på Betalningsinformation.

  5. I listan med betalningsalternativ väljer du Mobiltelefon.

  6. Om telefonen som du använder är kopplad till det abonnemang du vill fakturera, väljer du Använd det här mobilnumret. Tryck sedan på Nästa.

  7. Om Använd det här mobilnumret inte visas eller om du vill använda ett annat nummer trycker du på Använd ett annat mobilnummer och fortsätter sedan med stegen i nästa avsnitt. Om du inte har IOS 8.4 eller senare behöver du ange ditt mobilnummer manuellt.

  8. Apple använder mobilnumret till den Iphone du använder för att kontrollera med din operatör och bekräfta att du kan registreras för fakturering till mobiltelefon. Det kan visas en skärm som anger "Bekräftar" medan detta pågår.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
12 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.