Apple Clips får Disney-karaktärer

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

I april släppte Apple den nya appen #Clips, framtagen för att enkelt kombinera videoklipp och bilder med text, ljud, grafik och filter för att sedan dela det färdiga resultatet som ett videoklipp via meddelanden eller sociala medier.

Med den senaste uppdateringen kommer flera nya grafiska element som kan läggas till videoklippen, men Apple har också stoppat in material från Disney. Klassiska Disney- och Pixlar-karaktärer kan läggas in också. Exempelvis finns Musse, Mimmi och Kalle Anka tillsammans med karaktärer från Toy Story.

Namn
Clips
Plattform
IOS
Utvecklare
Apple
Version
1.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 10.3 eller senare.
Språk
Svenska med flera
Skriven av Ida Blix

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.