Fredagsvideo: Ungar undersöker gamla prylar

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Det är alltid kul att låta barn utforska saker, deras fantasi vet sällan några gränser. Komikern Ellen DeGeneres visar i veckans #fredagsvideo ett par ungar gammal teknik och frågar om de vet vad det är för något de fått framför sig.

Barnen får se en gammal mobiltelefon, en skrivmaskin och en telefonsvarare och Ellen demonstrerar hur de fungerar.

Har du någon rolig historia om barn och teknik att dela med dig av? Berätta i kommentarerna nedan.

Mycket nöje, och trevlig helg!

Skriven av Ida Blix

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.