Fredagsvideo: Ungar undersöker gamla prylar

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Det är alltid kul att låta barn utforska saker, deras fantasi vet sällan några gränser. Komikern Ellen DeGeneres visar i veckans #fredagsvideo ett par ungar gammal teknik och frågar om de vet vad det är för något de fått framför sig.

Barnen får se en gammal mobiltelefon, en skrivmaskin och en telefonsvarare och Ellen demonstrerar hur de fungerar.

Har du någon rolig historia om barn och teknik att dela med dig av? Berätta i kommentarerna nedan.

Mycket nöje, och trevlig helg!

Skriven av Ida Blix

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.