FTP-klienten Transmit kommer i ny version

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

FTP-klienten #Transmit från utvecklarna på #Panic har länge varit en omtyckt mjukvara för Mac OS. Nu kommer den första större versionen på sju år som enligt Cabel Sasser på Panic innebär en enorm uppdatering. Dessutom passar det sig inte så bra att kalla Transmit för en FTP-klient längre, numera hanterar programmet många servertyper och molntjänster i ett och samma gränssnitt – Transmit är numera en filhanterare för internet.

Cabel Sasser skriver på Panics blogg:

"Med en enorm uppdatering har vi tagit allas favoritfildelarlastbil in i framtiden med högre hastighet, fler servrar, fler funktioner, fler fixar, bättre användargränssnitt, och även Panic Sync. Allt från filöverföringsmotorn till "Visa information"-upplevelsen var omprövats, reviderats och förbättrats."

Bland annat kan Transmit nu prata med tio nya molntjänster som Google Drive och Dropbox. Transmit 5 bjuder också på Panic Sync, Panics egna säkra och snabba filöverföringssystem. Utvecklarna har också helt byggt om motorn i Transmit som nu är mycket snabbare.

Just nu säljer Panic Transmit 5 för 35 dollar, motsvarande omkring 290 kronor, via sin webbplats. Senare kommer programmet att kosta 45 dollar så passa på.

Kommentarer
7 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?