Paint kan försvinna

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.

Bildprogrammet Paint är ett av de äldsta programmen till Windows. Med Windows 7 uppdaterades gränssnittet något men programmet har i princip varit oförändrat sedan Windows 3.1. Förra hösten introducerade Microsoft en ny version av ritprogrammet där det enkelt ska gå att rita 3D-objekt.

Nu verkar det dock som att den klassiska rastergrafiska varianten av Paint kommer gå i graven. På Microsofts supportsida har företaget publicerat en lista över program och funktioner som kommer tas bort eller börja fasas ut med nästa uppdatering av Windows 10. På listan finns Microsoft Paint med under kategorin fasas ut.

– Den här listan är tänkt att hjälpa konsumenterna att planera utifrån de här borttagningarna och utfasningarna. Listan kan komma att ändras och innehåller nödvändigtvis inte varje funktion som kommer att fasas ut, skriver Microsoft.

Läs mer:
Microsoft förbereder ny version av Paint
Google hjälper dig rita bättre

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?