Paint kan försvinna

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.

Bildprogrammet Paint är ett av de äldsta programmen till Windows. Med Windows 7 uppdaterades gränssnittet något men programmet har i princip varit oförändrat sedan Windows 3.1. Förra hösten introducerade Microsoft en ny version av ritprogrammet där det enkelt ska gå att rita 3D-objekt.

Nu verkar det dock som att den klassiska rastergrafiska varianten av Paint kommer gå i graven. På Microsofts supportsida har företaget publicerat en lista över program och funktioner som kommer tas bort eller börja fasas ut med nästa uppdatering av Windows 10. På listan finns Microsoft Paint med under kategorin fasas ut.

– Den här listan är tänkt att hjälpa konsumenterna att planera utifrån de här borttagningarna och utfasningarna. Listan kan komma att ändras och innehåller nödvändigtvis inte varje funktion som kommer att fasas ut, skriver Microsoft.

Läs mer:
Microsoft förbereder ny version av Paint
Google hjälper dig rita bättre

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.