Paint kan försvinna

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.

Bildprogrammet Paint är ett av de äldsta programmen till Windows. Med Windows 7 uppdaterades gränssnittet något men programmet har i princip varit oförändrat sedan Windows 3.1. Förra hösten introducerade Microsoft en ny version av ritprogrammet där det enkelt ska gå att rita 3D-objekt.

Nu verkar det dock som att den klassiska rastergrafiska varianten av Paint kommer gå i graven. På Microsofts supportsida har företaget publicerat en lista över program och funktioner som kommer tas bort eller börja fasas ut med nästa uppdatering av Windows 10. På listan finns Microsoft Paint med under kategorin fasas ut.

– Den här listan är tänkt att hjälpa konsumenterna att planera utifrån de här borttagningarna och utfasningarna. Listan kan komma att ändras och innehåller nödvändigtvis inte varje funktion som kommer att fasas ut, skriver Microsoft.

Läs mer:
Microsoft förbereder ny version av Paint
Google hjälper dig rita bättre

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?