Paint kan försvinna

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.

Bildprogrammet Paint är ett av de äldsta programmen till Windows. Med Windows 7 uppdaterades gränssnittet något men programmet har i princip varit oförändrat sedan Windows 3.1. Förra hösten introducerade Microsoft en ny version av ritprogrammet där det enkelt ska gå att rita 3D-objekt.

Nu verkar det dock som att den klassiska rastergrafiska varianten av Paint kommer gå i graven. På Microsofts supportsida har företaget publicerat en lista över program och funktioner som kommer tas bort eller börja fasas ut med nästa uppdatering av Windows 10. På listan finns Microsoft Paint med under kategorin fasas ut.

– Den här listan är tänkt att hjälpa konsumenterna att planera utifrån de här borttagningarna och utfasningarna. Listan kan komma att ändras och innehåller nödvändigtvis inte varje funktion som kommer att fasas ut, skriver Microsoft.

Läs mer:
Microsoft förbereder ny version av Paint
Google hjälper dig rita bättre

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.