Rykte: Ny Iphone SE kommer i augusti

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Våren 2016 presenterade Apple en ny Iphone med fyratumsskärm – #Iphone SE. Den blev snabbt populär jämte sina syskonmodeller bland kunder som föredrar något mindre skärmar, men har inte uppdaterats sedan dess. Enligt nya uppgifter kan det vara dags redan nästa månad.

Det är den franska bloggen Igeneration [Google-översatt från franska] som pratat med en källa och Geeky Gadgets fyller på med lite mer information. Ryktena säger att det blir två telefonevent i höst, ett i augusti och ett i oktober, vilket skulle vara ovanligt. Det skulle däremot inte vara omöjligt att Apple uppdaterar Iphone SE endast genom en uppdatering av sina webbsidor.

Nästa generation Iphone SE uppges få ny processor och ett lägre pris, men ska behålla samma design som den nu gällande. Nuvarande SE är utrustad med en A9-processor och nästa version uppges få samma A10 som finns i Iphone 7. Primärminnet, lagringen och färgalternativen uppges också vara desamma i den kommande uppdateringen.

Prislappen för en Iphone SE ligger idag på 489 euro (i Sverige kostar den från 4 712 kronor), enligt ryktet kommer den nya modellen istället att kosta från 399 euro.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.