Rykte: Ny Iphone SE kommer i augusti

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Våren 2016 presenterade Apple en ny Iphone med fyratumsskärm – #Iphone SE. Den blev snabbt populär jämte sina syskonmodeller bland kunder som föredrar något mindre skärmar, men har inte uppdaterats sedan dess. Enligt nya uppgifter kan det vara dags redan nästa månad.

Det är den franska bloggen Igeneration [Google-översatt från franska] som pratat med en källa och Geeky Gadgets fyller på med lite mer information. Ryktena säger att det blir två telefonevent i höst, ett i augusti och ett i oktober, vilket skulle vara ovanligt. Det skulle däremot inte vara omöjligt att Apple uppdaterar Iphone SE endast genom en uppdatering av sina webbsidor.

Nästa generation Iphone SE uppges få ny processor och ett lägre pris, men ska behålla samma design som den nu gällande. Nuvarande SE är utrustad med en A9-processor och nästa version uppges få samma A10 som finns i Iphone 7. Primärminnet, lagringen och färgalternativen uppges också vara desamma i den kommande uppdateringen.

Prislappen för en Iphone SE ligger idag på 489 euro (i Sverige kostar den från 4 712 kronor), enligt ryktet kommer den nya modellen istället att kosta från 399 euro.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.