Rykte: Ny Iphone SE kommer i augusti

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Våren 2016 presenterade Apple en ny Iphone med fyratumsskärm – #Iphone SE. Den blev snabbt populär jämte sina syskonmodeller bland kunder som föredrar något mindre skärmar, men har inte uppdaterats sedan dess. Enligt nya uppgifter kan det vara dags redan nästa månad.

Det är den franska bloggen Igeneration [Google-översatt från franska] som pratat med en källa och Geeky Gadgets fyller på med lite mer information. Ryktena säger att det blir två telefonevent i höst, ett i augusti och ett i oktober, vilket skulle vara ovanligt. Det skulle däremot inte vara omöjligt att Apple uppdaterar Iphone SE endast genom en uppdatering av sina webbsidor.

Nästa generation Iphone SE uppges få ny processor och ett lägre pris, men ska behålla samma design som den nu gällande. Nuvarande SE är utrustad med en A9-processor och nästa version uppges få samma A10 som finns i Iphone 7. Primärminnet, lagringen och färgalternativen uppges också vara desamma i den kommande uppdateringen.

Prislappen för en Iphone SE ligger idag på 489 euro (i Sverige kostar den från 4 712 kronor), enligt ryktet kommer den nya modellen istället att kosta från 399 euro.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?