IOS 11 föredrar 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

En av de bättre nyheterna för Wifi-nätverk var introduktionen av 802.11AC över 5 GHz-bandet. Det är inte lika överbelastat som 2,4 GHz-bandet och ger bättre hastigheter. Numera är det vanligt att routrar kan ställas in att erbjuda två Wifi-nätverk, ett i vardera band, med antingen samma namn, eller snarlika namn.

Som IOS-användare kanske du lagt märke till att din enhet automatiskt ansluter till det första kända nätverket utan att fråga. Oavsett band ansluter enheten till det med bäst signalstyrka, om du inte prioriterat dem själv. Med IOS 11 ändras det här till det bättre, rapporterar Wccftech.

IOS 11 kommer föredra att ansluta till 5 GHz-bandet, tills signalstyrka eller räckvidd blir ett problem. Det betyder att användare själva inte behöver fundera på om de kanske blivit anslutna till ett långsammare nätverk i 2,4 GHz-bandet eller inte. En välkommen nyhet för alla användare med enheter som kan uppdateras till IOS 11 med andra ord.

Detta ska alltså ge snabbast möjliga surfhastighet vare sig du är på kontoret, i skolan eller hemma. Här på 99-redaktionen har det trådlösa nätverket över 2,4 GHz-bandet vid flertalet tillfällen blivit överbelastat av de mångtaliga enheter som försöker ansluta samtidigt, något som förhoppningsvis ska bli mindre vanligt när IOS 11 släpps i skarp version.

IOS 11 förväntas släppas i en första skarp version i september i år, det finns dock betaversioner tillgängliga för den som är våghalsig nog att installera ofärdig mjukvara på sin Apple-enhet.

Skriven av Ida Blix

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?