IOS 11 föredrar 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

En av de bättre nyheterna för Wifi-nätverk var introduktionen av 802.11AC över 5 GHz-bandet. Det är inte lika överbelastat som 2,4 GHz-bandet och ger bättre hastigheter. Numera är det vanligt att routrar kan ställas in att erbjuda två Wifi-nätverk, ett i vardera band, med antingen samma namn, eller snarlika namn.

Som IOS-användare kanske du lagt märke till att din enhet automatiskt ansluter till det första kända nätverket utan att fråga. Oavsett band ansluter enheten till det med bäst signalstyrka, om du inte prioriterat dem själv. Med IOS 11 ändras det här till det bättre, rapporterar Wccftech.

IOS 11 kommer föredra att ansluta till 5 GHz-bandet, tills signalstyrka eller räckvidd blir ett problem. Det betyder att användare själva inte behöver fundera på om de kanske blivit anslutna till ett långsammare nätverk i 2,4 GHz-bandet eller inte. En välkommen nyhet för alla användare med enheter som kan uppdateras till IOS 11 med andra ord.

Detta ska alltså ge snabbast möjliga surfhastighet vare sig du är på kontoret, i skolan eller hemma. Här på 99-redaktionen har det trådlösa nätverket över 2,4 GHz-bandet vid flertalet tillfällen blivit överbelastat av de mångtaliga enheter som försöker ansluta samtidigt, något som förhoppningsvis ska bli mindre vanligt när IOS 11 släpps i skarp version.

IOS 11 förväntas släppas i en första skarp version i september i år, det finns dock betaversioner tillgängliga för den som är våghalsig nog att installera ofärdig mjukvara på sin Apple-enhet.

Skriven av Ida Blix

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.