IOS 11 föredrar 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

En av de bättre nyheterna för Wifi-nätverk var introduktionen av 802.11AC över 5 GHz-bandet. Det är inte lika överbelastat som 2,4 GHz-bandet och ger bättre hastigheter. Numera är det vanligt att routrar kan ställas in att erbjuda två Wifi-nätverk, ett i vardera band, med antingen samma namn, eller snarlika namn.

Som IOS-användare kanske du lagt märke till att din enhet automatiskt ansluter till det första kända nätverket utan att fråga. Oavsett band ansluter enheten till det med bäst signalstyrka, om du inte prioriterat dem själv. Med IOS 11 ändras det här till det bättre, rapporterar Wccftech.

IOS 11 kommer föredra att ansluta till 5 GHz-bandet, tills signalstyrka eller räckvidd blir ett problem. Det betyder att användare själva inte behöver fundera på om de kanske blivit anslutna till ett långsammare nätverk i 2,4 GHz-bandet eller inte. En välkommen nyhet för alla användare med enheter som kan uppdateras till IOS 11 med andra ord.

Detta ska alltså ge snabbast möjliga surfhastighet vare sig du är på kontoret, i skolan eller hemma. Här på 99-redaktionen har det trådlösa nätverket över 2,4 GHz-bandet vid flertalet tillfällen blivit överbelastat av de mångtaliga enheter som försöker ansluta samtidigt, något som förhoppningsvis ska bli mindre vanligt när IOS 11 släpps i skarp version.

IOS 11 förväntas släppas i en första skarp version i september i år, det finns dock betaversioner tillgängliga för den som är våghalsig nog att installera ofärdig mjukvara på sin Apple-enhet.

Skriven av Ida Blix

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.