Glada nyheter: Paint försvinner inte

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Under måndagen rapporterade vi om en support-artikel hos #Microsoft som fick det att låta som att programmet Paints dagar var räknade i och med den kommande Windows 10 Fall Creators Update. MS Paint är en av de äldsta programvarorna i Microsoft och mycket omtyckt. Supportartikeln fick därför många att reagera och nu förtydligar Microsoft att Paint inte är dödförklarat än.

Paint kommer istället att finnas att hämta från Windows Store och alla huvudfunktioner kommer att integreras i nya Paint 3D, enligt Microsofts blogg.

"Idag har vi sett ett otroligt stöd för och mycket nostalgi kring MS Paint. MS Paint är här för att stanna, det kommer bara att ha ett nytt hem snart, i Windows Store där det kommer att vara tillgängligt gratis, säger Megan Saunders, chef för 3D på Microsoft."

I den kommande Windows 10 Fall Creators Update kommer Paint att fungera som Internet Explorer – det vill säga finnas där, men Microsoft kommer att uppmuntra användare att istället använda Paint 3D. Företaget har ännu inte meddelat när Paint kommer att släppas i Windows Store.

Skriven av Ida Blix

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.