Glada nyheter: Paint försvinner inte

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Under måndagen rapporterade vi om en support-artikel hos #Microsoft som fick det att låta som att programmet Paints dagar var räknade i och med den kommande Windows 10 Fall Creators Update. MS Paint är en av de äldsta programvarorna i Microsoft och mycket omtyckt. Supportartikeln fick därför många att reagera och nu förtydligar Microsoft att Paint inte är dödförklarat än.

Paint kommer istället att finnas att hämta från Windows Store och alla huvudfunktioner kommer att integreras i nya Paint 3D, enligt Microsofts blogg.

"Idag har vi sett ett otroligt stöd för och mycket nostalgi kring MS Paint. MS Paint är här för att stanna, det kommer bara att ha ett nytt hem snart, i Windows Store där det kommer att vara tillgängligt gratis, säger Megan Saunders, chef för 3D på Microsoft."

I den kommande Windows 10 Fall Creators Update kommer Paint att fungera som Internet Explorer – det vill säga finnas där, men Microsoft kommer att uppmuntra användare att istället använda Paint 3D. Företaget har ännu inte meddelat när Paint kommer att släppas i Windows Store.

Skriven av Ida Blix

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.