Glada nyheter: Paint försvinner inte

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Under måndagen rapporterade vi om en support-artikel hos #Microsoft som fick det att låta som att programmet Paints dagar var räknade i och med den kommande Windows 10 Fall Creators Update. MS Paint är en av de äldsta programvarorna i Microsoft och mycket omtyckt. Supportartikeln fick därför många att reagera och nu förtydligar Microsoft att Paint inte är dödförklarat än.

Paint kommer istället att finnas att hämta från Windows Store och alla huvudfunktioner kommer att integreras i nya Paint 3D, enligt Microsofts blogg.

"Idag har vi sett ett otroligt stöd för och mycket nostalgi kring MS Paint. MS Paint är här för att stanna, det kommer bara att ha ett nytt hem snart, i Windows Store där det kommer att vara tillgängligt gratis, säger Megan Saunders, chef för 3D på Microsoft."

I den kommande Windows 10 Fall Creators Update kommer Paint att fungera som Internet Explorer – det vill säga finnas där, men Microsoft kommer att uppmuntra användare att istället använda Paint 3D. Företaget har ännu inte meddelat när Paint kommer att släppas i Windows Store.

Skriven av Ida Blix

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.