Glada nyheter: Paint försvinner inte

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Under måndagen rapporterade vi om en support-artikel hos #Microsoft som fick det att låta som att programmet Paints dagar var räknade i och med den kommande Windows 10 Fall Creators Update. MS Paint är en av de äldsta programvarorna i Microsoft och mycket omtyckt. Supportartikeln fick därför många att reagera och nu förtydligar Microsoft att Paint inte är dödförklarat än.

Paint kommer istället att finnas att hämta från Windows Store och alla huvudfunktioner kommer att integreras i nya Paint 3D, enligt Microsofts blogg.

"Idag har vi sett ett otroligt stöd för och mycket nostalgi kring MS Paint. MS Paint är här för att stanna, det kommer bara att ha ett nytt hem snart, i Windows Store där det kommer att vara tillgängligt gratis, säger Megan Saunders, chef för 3D på Microsoft."

I den kommande Windows 10 Fall Creators Update kommer Paint att fungera som Internet Explorer – det vill säga finnas där, men Microsoft kommer att uppmuntra användare att istället använda Paint 3D. Företaget har ännu inte meddelat när Paint kommer att släppas i Windows Store.

Skriven av Ida Blix

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.