Google-appen Trusted Contacts landar nu i App Store

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

I december lanserade Google appen Trusted Contacts till Android och nu finns den också tillgänglig i App Store för IOS-användare. Med appen kan användare dela sin platsinformation med ett antal utvalda kontakter.

Trusted Contacts kan användas för att kommunicera med och lokalisera de utvalda kontakterna vid nödsituationer. Det går också att använda appen för att berätta för kontakterna att du exempelvis kommit hem säkert. Är någon av dina kontakter sen hem kan du också begära att få se var de är. Svarar de inte inom ett visst tidsintervall får du se deras senast kända plats.

Google-appen påminner en hel del om Apples app Hitta mina vänner, men fungerar alltså också för användare som inte har Icloud.

Namn
Trusted Contacts
Plattform
IOS
Utvecklare
Google, Inc
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare.
Språk
Engelska med flera.
Skriven av Ida Blix

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.