Google-appen Trusted Contacts landar nu i App Store

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

I december lanserade Google appen Trusted Contacts till Android och nu finns den också tillgänglig i App Store för IOS-användare. Med appen kan användare dela sin platsinformation med ett antal utvalda kontakter.

Trusted Contacts kan användas för att kommunicera med och lokalisera de utvalda kontakterna vid nödsituationer. Det går också att använda appen för att berätta för kontakterna att du exempelvis kommit hem säkert. Är någon av dina kontakter sen hem kan du också begära att få se var de är. Svarar de inte inom ett visst tidsintervall får du se deras senast kända plats.

Google-appen påminner en hel del om Apples app Hitta mina vänner, men fungerar alltså också för användare som inte har Icloud.

Namn
Trusted Contacts
Plattform
IOS
Utvecklare
Google, Inc
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare.
Språk
Engelska med flera.
Skriven av Ida Blix

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.