Google-appen Trusted Contacts landar nu i App Store

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

I december lanserade Google appen Trusted Contacts till Android och nu finns den också tillgänglig i App Store för IOS-användare. Med appen kan användare dela sin platsinformation med ett antal utvalda kontakter.

Trusted Contacts kan användas för att kommunicera med och lokalisera de utvalda kontakterna vid nödsituationer. Det går också att använda appen för att berätta för kontakterna att du exempelvis kommit hem säkert. Är någon av dina kontakter sen hem kan du också begära att få se var de är. Svarar de inte inom ett visst tidsintervall får du se deras senast kända plats.

Google-appen påminner en hel del om Apples app Hitta mina vänner, men fungerar alltså också för användare som inte har Icloud.

Namn
Trusted Contacts
Plattform
IOS
Utvecklare
Google, Inc
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare.
Språk
Engelska med flera.
Skriven av Ida Blix

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.