Rykte: Facebook släpper egen assistent

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Enligt rykten arbetar Facebook med att ta fram sin egen smarta assistent för hemmet. Produkten förväntas lanseras under första kvartalet 2018. Digitimes rapporterar att kinesiska Pegatron, samma företag som till stor del står för Iphone-tillverkningen, kommer att tillverka Facebooks assistent.

Assistenten ska ha utvecklats av Facebooks hårdvarulabb Building 8 och kommer vara försedd med en 15-tums LG-pekskärm. Assistenten kommer få ett aluminium chassi och troligtvis kommer det att gå att skrolla igenom ditt Facebook-flöde, titta på bilder och videor och svara på meddelanden.

Utöver detta finns det väldigt lite information om vad assistenten kommer kunna göra och varken Pegatron eller Facebook vill kommentera ryktet.

Vad tror du att Facebook kommer döpa sin assistent till?

Kommentarer
1 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!