Rykte: Facebook släpper egen assistent

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Enligt rykten arbetar Facebook med att ta fram sin egen smarta assistent för hemmet. Produkten förväntas lanseras under första kvartalet 2018. Digitimes rapporterar att kinesiska Pegatron, samma företag som till stor del står för Iphone-tillverkningen, kommer att tillverka Facebooks assistent.

Assistenten ska ha utvecklats av Facebooks hårdvarulabb Building 8 och kommer vara försedd med en 15-tums LG-pekskärm. Assistenten kommer få ett aluminium chassi och troligtvis kommer det att gå att skrolla igenom ditt Facebook-flöde, titta på bilder och videor och svara på meddelanden.

Utöver detta finns det väldigt lite information om vad assistenten kommer kunna göra och varken Pegatron eller Facebook vill kommentera ryktet.

Vad tror du att Facebook kommer döpa sin assistent till?

Kommentarer
1 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.