Rykte: Facebook släpper egen assistent

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Enligt rykten arbetar Facebook med att ta fram sin egen smarta assistent för hemmet. Produkten förväntas lanseras under första kvartalet 2018. Digitimes rapporterar att kinesiska Pegatron, samma företag som till stor del står för Iphone-tillverkningen, kommer att tillverka Facebooks assistent.

Assistenten ska ha utvecklats av Facebooks hårdvarulabb Building 8 och kommer vara försedd med en 15-tums LG-pekskärm. Assistenten kommer få ett aluminium chassi och troligtvis kommer det att gå att skrolla igenom ditt Facebook-flöde, titta på bilder och videor och svara på meddelanden.

Utöver detta finns det väldigt lite information om vad assistenten kommer kunna göra och varken Pegatron eller Facebook vill kommentera ryktet.

Vad tror du att Facebook kommer döpa sin assistent till?

Kommentarer
1 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.