Rykte: Facebook släpper egen assistent

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Enligt rykten arbetar Facebook med att ta fram sin egen smarta assistent för hemmet. Produkten förväntas lanseras under första kvartalet 2018. Digitimes rapporterar att kinesiska Pegatron, samma företag som till stor del står för Iphone-tillverkningen, kommer att tillverka Facebooks assistent.

Assistenten ska ha utvecklats av Facebooks hårdvarulabb Building 8 och kommer vara försedd med en 15-tums LG-pekskärm. Assistenten kommer få ett aluminium chassi och troligtvis kommer det att gå att skrolla igenom ditt Facebook-flöde, titta på bilder och videor och svara på meddelanden.

Utöver detta finns det väldigt lite information om vad assistenten kommer kunna göra och varken Pegatron eller Facebook vill kommentera ryktet.

Vad tror du att Facebook kommer döpa sin assistent till?

Kommentarer
1 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.