Apple döms betala ytterligare böter till amerikanskt universitet

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

I oktober förra året dömdes Apple för patentintrång och riskerade att få betala böter på upp till 863 miljoner dollar till en stiftelse som hör till universitetet i Wisconsin. Apple har olovligen använt sig av teknik som stiftelsen patenterat till processorerna A7, A8 och A8X.

Förra året sattes bötesbeloppet till en betydligt lägre summa, nämligen 234 miljoner dollar. Men eftersom Apple fortsatt att använda tekniken fram till december 2016 då patentet gick ut, dömer en domare Apple att betala ytterligare 272 miljoner dollar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.