Apple döms betala ytterligare böter till amerikanskt universitet

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

I oktober förra året dömdes Apple för patentintrång och riskerade att få betala böter på upp till 863 miljoner dollar till en stiftelse som hör till universitetet i Wisconsin. Apple har olovligen använt sig av teknik som stiftelsen patenterat till processorerna A7, A8 och A8X.

Förra året sattes bötesbeloppet till en betydligt lägre summa, nämligen 234 miljoner dollar. Men eftersom Apple fortsatt att använda tekniken fram till december 2016 då patentet gick ut, dömer en domare Apple att betala ytterligare 272 miljoner dollar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.