Apple döms betala ytterligare böter till amerikanskt universitet

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

I oktober förra året dömdes Apple för patentintrång och riskerade att få betala böter på upp till 863 miljoner dollar till en stiftelse som hör till universitetet i Wisconsin. Apple har olovligen använt sig av teknik som stiftelsen patenterat till processorerna A7, A8 och A8X.

Förra året sattes bötesbeloppet till en betydligt lägre summa, nämligen 234 miljoner dollar. Men eftersom Apple fortsatt att använda tekniken fram till december 2016 då patentet gick ut, dömer en domare Apple att betala ytterligare 272 miljoner dollar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.