Apple döms betala ytterligare böter till amerikanskt universitet

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

I oktober förra året dömdes Apple för patentintrång och riskerade att få betala böter på upp till 863 miljoner dollar till en stiftelse som hör till universitetet i Wisconsin. Apple har olovligen använt sig av teknik som stiftelsen patenterat till processorerna A7, A8 och A8X.

Förra året sattes bötesbeloppet till en betydligt lägre summa, nämligen 234 miljoner dollar. Men eftersom Apple fortsatt att använda tekniken fram till december 2016 då patentet gick ut, dömer en domare Apple att betala ytterligare 272 miljoner dollar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.