Airpods är inspirerade av den mörka sidan

I en intervju berättar Apples designer Jony Ive att han inspirerades av stormtroopers i Star Wars när han tog fram designen på Apples hörlurar – senast lanserades de trådlösa lurarna Airpods.

Nyligen intervjuade The Wall Street Journal (betalvägg) Apples designchef Jony Ive. Bland annat berättar Ive i intervjun att han inspirerades av den mörka sidan, närmare bestämt Rymdimperiets soldater stormtroopers i Star Wars, när han tog fram designen för Apples hörlurar. De trådlösa hörlurarna Airpods är de senaste och kom förra året.

Ive berättade för regissören till Star Wars: The Force Awakens, J.J. Abrams, att han hade stormtroopers originaluniform i åtanke när han tog fram designen på Apples hörlurar.

Lustigt nog tog kostymdesignern Michael Kaplan i sin tur inspiration av Apple och Jony Ive när han tog fram de nya stormtrooperuniformerna till The Force Awakens. Kaplan berättar i en intervju från 2015 med Vanity Fair att de ställde sig frågan ”vad skulle Apple göra?” när de satte sig ner och skulle förenkla designen på uniformerna.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.