Airpods är inspirerade av den mörka sidan

I en intervju berättar Apples designer Jony Ive att han inspirerades av stormtroopers i Star Wars när han tog fram designen på Apples hörlurar – senast lanserades de trådlösa lurarna Airpods.

Nyligen intervjuade The Wall Street Journal (betalvägg) Apples designchef Jony Ive. Bland annat berättar Ive i intervjun att han inspirerades av den mörka sidan, närmare bestämt Rymdimperiets soldater stormtroopers i Star Wars, när han tog fram designen för Apples hörlurar. De trådlösa hörlurarna Airpods är de senaste och kom förra året.

Ive berättade för regissören till Star Wars: The Force Awakens, J.J. Abrams, att han hade stormtroopers originaluniform i åtanke när han tog fram designen på Apples hörlurar.

Lustigt nog tog kostymdesignern Michael Kaplan i sin tur inspiration av Apple och Jony Ive när han tog fram de nya stormtrooperuniformerna till The Force Awakens. Kaplan berättar i en intervju från 2015 med Vanity Fair att de ställde sig frågan ”vad skulle Apple göra?” när de satte sig ner och skulle förenkla designen på uniformerna.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.