Whatsapp: 1 miljard användare varje dag

En miljard användare använder nu Whatsapp varje dag. Bara förra året var det en miljard aktiva användare per månad.

#Whatsapp rapporterar nu att de har en miljard aktiva användare per dag, en rejäl ökning mot förra året då de hade samma antal aktiva användare per månad.

Meddelandetjänstens användare skickar nu 55 miljoner meddelande per dag, 4,5 miljarder foton och en miljard videoklipp. Antalet aktiva användare per månad är nu upp i 1,3 miljarder.

Whatsapp ägs numera av #Facebook som i juni berättade att de har omkring två miljarder aktiva användare per månad och Facebook Messenger har fler än 1,2 miljarder aktiva användare sedan april.

Instagram rapporterade också i juni att de har 250 miljoner aktiva användare per dag. I maj berättade Snapchat att de har 166 miljoner aktiva användare per dag.

Namn
WhatsApp Messenger
Plattform
IOS
Utvecklare
WhatsApp Inc.
Version
2.17.41
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone.
Språk
Svenska, arabiska, bengali, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, grekiska, gujarati, hebreiska, hindi, indonesiska, irländska, italienska, japanska, katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, marathi, nederländska, norska bokmål, persiska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, thailändska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, urdu, vietnamesiska

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.