Whatsapp: 1 miljard användare varje dag

En miljard användare använder nu Whatsapp varje dag. Bara förra året var det en miljard aktiva användare per månad.

#Whatsapp rapporterar nu att de har en miljard aktiva användare per dag, en rejäl ökning mot förra året då de hade samma antal aktiva användare per månad.

Meddelandetjänstens användare skickar nu 55 miljoner meddelande per dag, 4,5 miljarder foton och en miljard videoklipp. Antalet aktiva användare per månad är nu upp i 1,3 miljarder.

Whatsapp ägs numera av #Facebook som i juni berättade att de har omkring två miljarder aktiva användare per månad och Facebook Messenger har fler än 1,2 miljarder aktiva användare sedan april.

Instagram rapporterade också i juni att de har 250 miljoner aktiva användare per dag. I maj berättade Snapchat att de har 166 miljoner aktiva användare per dag.

Namn
WhatsApp Messenger
Plattform
IOS
Utvecklare
WhatsApp Inc.
Version
2.17.41
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone.
Språk
Svenska, arabiska, bengali, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, grekiska, gujarati, hebreiska, hindi, indonesiska, irländska, italienska, japanska, katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, marathi, nederländska, norska bokmål, persiska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, thailändska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, urdu, vietnamesiska

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.