Rykte: Samsung Pay kommer till andra mobilmärken

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Enligt interna källor samtalar Samsung just nu med andra hårdvarutillverkare om möjligheten att göra Samsung Pay tillgänglig hos fler mobiltillverkare, rapporterar Gadgets 360.

Till skillnad från Android Pay och Apple Pay använder sig Samsung Pay av MST-teknik, vilket är ett magnetfältsgenererande chip som får betalterminalen att tro att du precis dragit ett kort med magnetremsa. För att implementera tekniken i andra telefoner krävs alltså mer än bara en mjukvaruuppdatering.

Antingen byggs MST in i kommande modeller eller så kan Samsung sälja ett tillbehör som går att sätta på andra telefoner för att få tillgång till MST-tekniken. Det är ännu oklart vilken strategi Samsung kommer välja men det finns en chans att Samsung väljer att verkställa strategierna parallellt.

Sedan lanseringen av Samsung Pay 2015 har tjänsten fått cirka 34 miljoner användare, vilket är drygt 10 miljoner mer än Android Pay och 46 miljoner färre än Apple Pay som har cirka 80 miljoner användare.

Läs mer:
En dag med Samsung Pay
Samsung Pay lanseras i Sverige
Ica Banken ansluter till Samsung Pay

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.