Rykte: Samsung Pay kommer till andra mobilmärken

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Enligt interna källor samtalar Samsung just nu med andra hårdvarutillverkare om möjligheten att göra Samsung Pay tillgänglig hos fler mobiltillverkare, rapporterar Gadgets 360.

Till skillnad från Android Pay och Apple Pay använder sig Samsung Pay av MST-teknik, vilket är ett magnetfältsgenererande chip som får betalterminalen att tro att du precis dragit ett kort med magnetremsa. För att implementera tekniken i andra telefoner krävs alltså mer än bara en mjukvaruuppdatering.

Antingen byggs MST in i kommande modeller eller så kan Samsung sälja ett tillbehör som går att sätta på andra telefoner för att få tillgång till MST-tekniken. Det är ännu oklart vilken strategi Samsung kommer välja men det finns en chans att Samsung väljer att verkställa strategierna parallellt.

Sedan lanseringen av Samsung Pay 2015 har tjänsten fått cirka 34 miljoner användare, vilket är drygt 10 miljoner mer än Android Pay och 46 miljoner färre än Apple Pay som har cirka 80 miljoner användare.

Läs mer:
En dag med Samsung Pay
Samsung Pay lanseras i Sverige
Ica Banken ansluter till Samsung Pay

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.