Rykte: Samsung Pay kommer till andra mobilmärken

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Enligt interna källor samtalar Samsung just nu med andra hårdvarutillverkare om möjligheten att göra Samsung Pay tillgänglig hos fler mobiltillverkare, rapporterar Gadgets 360.

Till skillnad från Android Pay och Apple Pay använder sig Samsung Pay av MST-teknik, vilket är ett magnetfältsgenererande chip som får betalterminalen att tro att du precis dragit ett kort med magnetremsa. För att implementera tekniken i andra telefoner krävs alltså mer än bara en mjukvaruuppdatering.

Antingen byggs MST in i kommande modeller eller så kan Samsung sälja ett tillbehör som går att sätta på andra telefoner för att få tillgång till MST-tekniken. Det är ännu oklart vilken strategi Samsung kommer välja men det finns en chans att Samsung väljer att verkställa strategierna parallellt.

Sedan lanseringen av Samsung Pay 2015 har tjänsten fått cirka 34 miljoner användare, vilket är drygt 10 miljoner mer än Android Pay och 46 miljoner färre än Apple Pay som har cirka 80 miljoner användare.

Läs mer:
En dag med Samsung Pay
Samsung Pay lanseras i Sverige
Ica Banken ansluter till Samsung Pay

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.