Rykte: Samsung Pay kommer till andra mobilmärken

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Enligt interna källor samtalar Samsung just nu med andra hårdvarutillverkare om möjligheten att göra Samsung Pay tillgänglig hos fler mobiltillverkare, rapporterar Gadgets 360.

Till skillnad från Android Pay och Apple Pay använder sig Samsung Pay av MST-teknik, vilket är ett magnetfältsgenererande chip som får betalterminalen att tro att du precis dragit ett kort med magnetremsa. För att implementera tekniken i andra telefoner krävs alltså mer än bara en mjukvaruuppdatering.

Antingen byggs MST in i kommande modeller eller så kan Samsung sälja ett tillbehör som går att sätta på andra telefoner för att få tillgång till MST-tekniken. Det är ännu oklart vilken strategi Samsung kommer välja men det finns en chans att Samsung väljer att verkställa strategierna parallellt.

Sedan lanseringen av Samsung Pay 2015 har tjänsten fått cirka 34 miljoner användare, vilket är drygt 10 miljoner mer än Android Pay och 46 miljoner färre än Apple Pay som har cirka 80 miljoner användare.

Läs mer:
En dag med Samsung Pay
Samsung Pay lanseras i Sverige
Ica Banken ansluter till Samsung Pay

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.