Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

kartdata inte till salu

Irobot: vi kommer aldrig sälja din data

Kartdata insamlad av Irobot-dammsugarna Roomba är inte till salu, det förtydligar företaget efter en tidigare Reuters-artikel.

Förra veckan kom en artikel från nyhetsbyrån Reuters som fick Roomba-användare att dra öronen åt sig. Det lät nämligen som att vd:n Colin Angle var ute efter att sälja insamlad kartdata från robotdammsugarna till företag som Apple, Amazon och Google för att förbättra det smarta hemmet.

Det hela är ett missförstånd. Nu förtydligar #Irobot dels att de "aldrig kommer att sälja användarnas data" och dels hur kartdatan hanteras idag. I ett brev till Zdnet skriver Angle:

"Information insamlad av #Roomba-dammsugare måste kontrolleras av kunden och inte som en tillgång för företaget att utnyttja."

Irobots uppdrag är, enligt Angle, att hjäpla användare att hålla det rent hemma och med tiden att hjälpa det smarta hemmet och enheterna i det att fungera bättre.

"Du kan vilja att din robotdammsugare fungerar tillsammans med andra uppkopplade enheter i ditt hem. För att det ska fungera kommer vi att behöva ditt tillstånd, och vi kommer alltid att se till att enheterna kan kommunicera med varandra på ett säkert sätt."

All data insamlad av dammsugare i Roomba 900-serien lagras i roboten. Men användningsdata för Wifi-uppkopplade enheter skickas till molnet för att tillhandahålla data åt appen som användarna använder. Bilder som används för att navigera skickas inte till molnet. Eftersom dammsugarna inte har några traditionella kameror kan bilderna ändå inte användas för att avslöja personlig information.

Slutligen kan användare få se en förenklad karta över sitt hem i appen om de ger sitt godkännande att datan skickas till molnet. Datan skickas däremot inte någon annanstans än tillbaka till appen efter behandling.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.