Klarna lanserar Swish-konkurrenten Wavy

Klarna lanserar nya betaltjänsten Wavy som låter användare skicka pengar via mobilen till familj och vänner utan att de behöver något konto.

Den svenska betaltjänsten #Klarna lanserar nu en ny tjänst med namnet Wavy. Tjänsten låter användare "smidigt och säkert" dela på exempelvis restaurangnotan utan att båda parter behöver skaffa något konto. Det hela påminner om Swish, fast bara en behöver ett konto hos Wavy.

Tjänsten fungerar i 30 europeiska länder och fungerar så här: Du och kompisarna har ätit gott tillsammans och ska nu dela på notan. Du tar på dig att betala den för enkelhetens skull och kompisarna ska skicka dig pengar. Du drar fram Wavy-appen och kan då skicka länkar där du kräver in ett belopp av respektive vän. Länkarna kan du skicka via Whatsapp, Imessage, eller på valfritt annat sätt.

Kompisarna får länken som leder dem till en webbsida där de kan mata in vilket kort de vill att pengarna ska dras ifrån, de behöver inte själva skaffa Wavy om de inte vill. Länken är aktiv ett visst antal timmar och när betalningen är genomförd går den inte att använda igen.

Om du istället vill skicka pengar via Wavy fungerar det på samma sätt. Du öppnar appen, väljer ett belopp och skickar en länk till mottagaren. Istället för ett bankkort får de dock ange vilket kontonummer (IBAN) som pengarna ska sättas in på.

Istället för att krångla till det genom att låta dig skriva någon text som förklarar varför du vill ha eller skickar pengar, använder du bara någon av "klistermärkena" som Wavy erbjuder. Märk betalningen med en pizza, ett hjärta eller en resväska som "är värd tusen ord".

Vad tror du? Är det här tjänsten som du saknat i din mobila plånbok?

Namn
Wavy
Plattform
IOS
Utvecklare
Klarna AB
Version
1.0.3
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare. Komp
Språk
engelska, tyska

Wavy finns också för Android och hittas i Google Play Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
24 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.