Klarna lanserar Swish-konkurrenten Wavy

Klarna lanserar nya betaltjänsten Wavy som låter användare skicka pengar via mobilen till familj och vänner utan att de behöver något konto.

Den svenska betaltjänsten #Klarna lanserar nu en ny tjänst med namnet Wavy. Tjänsten låter användare "smidigt och säkert" dela på exempelvis restaurangnotan utan att båda parter behöver skaffa något konto. Det hela påminner om Swish, fast bara en behöver ett konto hos Wavy.

Tjänsten fungerar i 30 europeiska länder och fungerar så här: Du och kompisarna har ätit gott tillsammans och ska nu dela på notan. Du tar på dig att betala den för enkelhetens skull och kompisarna ska skicka dig pengar. Du drar fram Wavy-appen och kan då skicka länkar där du kräver in ett belopp av respektive vän. Länkarna kan du skicka via Whatsapp, Imessage, eller på valfritt annat sätt.

Kompisarna får länken som leder dem till en webbsida där de kan mata in vilket kort de vill att pengarna ska dras ifrån, de behöver inte själva skaffa Wavy om de inte vill. Länken är aktiv ett visst antal timmar och när betalningen är genomförd går den inte att använda igen.

Om du istället vill skicka pengar via Wavy fungerar det på samma sätt. Du öppnar appen, väljer ett belopp och skickar en länk till mottagaren. Istället för ett bankkort får de dock ange vilket kontonummer (IBAN) som pengarna ska sättas in på.

Istället för att krångla till det genom att låta dig skriva någon text som förklarar varför du vill ha eller skickar pengar, använder du bara någon av "klistermärkena" som Wavy erbjuder. Märk betalningen med en pizza, ett hjärta eller en resväska som "är värd tusen ord".

Vad tror du? Är det här tjänsten som du saknat i din mobila plånbok?

Namn
Wavy
Plattform
IOS
Utvecklare
Klarna AB
Version
1.0.3
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare. Komp
Språk
engelska, tyska

Wavy finns också för Android och hittas i Google Play Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
24 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.