Därför använder vi kroppsburet

Kroppsburna enheter kan fylla många funktioner men ny statistik visar vilka målgrupper som är intresserade av de olika funktionerna.

När smarta klockor och aktivitetsarmband kom ansågs de av många vara framtiden. Genom ett enkelt tryck på din klocka skulle du kunna göra det mesta och snart skulle mobilen vara ett minne blott. Det verkar dock inte som att kroppsburet riktigt är framtiden vi hoppats på. Det har gått minst sagt segt för många företag som lanserat sina kroppsburna produkter och försäljningen går neråt.

Företaget Lumoid erbjuder en tjänst där de skickar hem ett antal produkter, exempelvis smarta klockor som du vill testa. Du får testa de olika produkterna i ungefär två veckor, sedan kan du skicka tillbaka de klockor du inte vill ha. Inför varje hemleverans får kunden fylla i ett formulär om varför de är intresserade av produkten. Inc har nyligen publicerat en artikel där de presenterar Lumoids insamlade data.

Vad du vill ha din kroppsburna enhet till varierar generellt beroende på ålder och kön. Enkäten visar att män är mest intresserade av smarta klockor som förser dem med notiser. Män köper i större utsträckning Apple Watch än kvinnor. De uppskattar även mer funktioner som rörelse- eller djupandningspåminnelser och funktioner som påminner dig om att sitta ergonomiskt.

Kvinnors preferenser är beroende av ålder. Kvinnor äldre än millenniegenerationen är främst intresserade av att spåra och mäta träning, matintag och följa träningsmål. Däremot kvinnor som tillhör millenniegenerationen, alltså födda mellan sent 70-tal till tidigt 00-tal, bryr sig inte speciellt mycket om varken notiser eller träningsstatistik.

Istället är de främst intresserade av att mäta sin sömn. Hela 72 procent av målgruppen har angett att de endast är intresserade av att mäta sin sömn. I enkäten säger några av de svarande:

”Jag vill veta mer om mina sömnmönster.”

”Det känns inte som att jag får nog med sömn, eller tillräckligt god kvalitet. Jag känner mig ofta trött.”

”Jag känner mig inte utvilad när jag vaknar och jag vill ta reda på varför."

Sömnproblem är långt ifrån ovanligt och vanligast är det bland just unga kvinnor. Kroppsburna enheter som mäter sömn kan oftast berätta för dig hur många gånger under natten du vaknar, om du sovit oroligt eller hur mycket djupsömn du fått.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.