Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Därför använder vi kroppsburet

Kroppsburna enheter kan fylla många funktioner men ny statistik visar vilka målgrupper som är intresserade av de olika funktionerna.

När smarta klockor och aktivitetsarmband kom ansågs de av många vara framtiden. Genom ett enkelt tryck på din klocka skulle du kunna göra det mesta och snart skulle mobilen vara ett minne blott. Det verkar dock inte som att kroppsburet riktigt är framtiden vi hoppats på. Det har gått minst sagt segt för många företag som lanserat sina kroppsburna produkter och försäljningen går neråt.

Företaget Lumoid erbjuder en tjänst där de skickar hem ett antal produkter, exempelvis smarta klockor som du vill testa. Du får testa de olika produkterna i ungefär två veckor, sedan kan du skicka tillbaka de klockor du inte vill ha. Inför varje hemleverans får kunden fylla i ett formulär om varför de är intresserade av produkten. Inc har nyligen publicerat en artikel där de presenterar Lumoids insamlade data.

Vad du vill ha din kroppsburna enhet till varierar generellt beroende på ålder och kön. Enkäten visar att män är mest intresserade av smarta klockor som förser dem med notiser. Män köper i större utsträckning Apple Watch än kvinnor. De uppskattar även mer funktioner som rörelse- eller djupandningspåminnelser och funktioner som påminner dig om att sitta ergonomiskt.

Kvinnors preferenser är beroende av ålder. Kvinnor äldre än millenniegenerationen är främst intresserade av att spåra och mäta träning, matintag och följa träningsmål. Däremot kvinnor som tillhör millenniegenerationen, alltså födda mellan sent 70-tal till tidigt 00-tal, bryr sig inte speciellt mycket om varken notiser eller träningsstatistik.

Istället är de främst intresserade av att mäta sin sömn. Hela 72 procent av målgruppen har angett att de endast är intresserade av att mäta sin sömn. I enkäten säger några av de svarande:

”Jag vill veta mer om mina sömnmönster.”

”Det känns inte som att jag får nog med sömn, eller tillräckligt god kvalitet. Jag känner mig ofta trött.”

”Jag känner mig inte utvilad när jag vaknar och jag vill ta reda på varför."

Sömnproblem är långt ifrån ovanligt och vanligast är det bland just unga kvinnor. Kroppsburna enheter som mäter sömn kan oftast berätta för dig hur många gånger under natten du vaknar, om du sovit oroligt eller hur mycket djupsömn du fått.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.