Ipad-försäljningen vänder uppåt

Med de nya modellerna av Ipad Pro och Ipad har Ipad-försäljningen vänt uppåt enligt Apples tredje kvartalsrapport för året.

Apple har nu presenterat sin #kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2017 som innefattar månaderna april, maj och juni. Under perioden har Ipad-försäljningen vänt uppåt tack vare nya modeller av Ipad Pro och Ipad. Apples vd Tim Cook berättar:

"Vi nådde upp till vår högsta globala marknadsandel på över fyra år, baserat på IDC:s senaste uppskattning av försäljningen av surfplattor för juni-kvartalet. Och på marknader som Kina och Japan, över hälften av Ipad-enheterna som såldes var till människor som köpte sin allra första Ipad. Vår Ipad-produktlinje är vår bästa någonsin."

Enligt rapporten har Apple sålt 11,42 miljoner enheter, vilket kan jämföras med 9,95 miljoner sålda enheter samma kvartal förra året. Försäljningen har ökat med 28 procent jämfört med kvartalet innan och 15 procent jämfört med samma period året innan.

Konferenssamtalet går att lyssna på i efterhand.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!