Ipad-försäljningen vänder uppåt

Med de nya modellerna av Ipad Pro och Ipad har Ipad-försäljningen vänt uppåt enligt Apples tredje kvartalsrapport för året.

Apple har nu presenterat sin #kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2017 som innefattar månaderna april, maj och juni. Under perioden har Ipad-försäljningen vänt uppåt tack vare nya modeller av Ipad Pro och Ipad. Apples vd Tim Cook berättar:

"Vi nådde upp till vår högsta globala marknadsandel på över fyra år, baserat på IDC:s senaste uppskattning av försäljningen av surfplattor för juni-kvartalet. Och på marknader som Kina och Japan, över hälften av Ipad-enheterna som såldes var till människor som köpte sin allra första Ipad. Vår Ipad-produktlinje är vår bästa någonsin."

Enligt rapporten har Apple sålt 11,42 miljoner enheter, vilket kan jämföras med 9,95 miljoner sålda enheter samma kvartal förra året. Försäljningen har ökat med 28 procent jämfört med kvartalet innan och 15 procent jämfört med samma period året innan.

Konferenssamtalet går att lyssna på i efterhand.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.