Ipad-försäljningen vänder uppåt

Med de nya modellerna av Ipad Pro och Ipad har Ipad-försäljningen vänt uppåt enligt Apples tredje kvartalsrapport för året.

Apple har nu presenterat sin #kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2017 som innefattar månaderna april, maj och juni. Under perioden har Ipad-försäljningen vänt uppåt tack vare nya modeller av Ipad Pro och Ipad. Apples vd Tim Cook berättar:

"Vi nådde upp till vår högsta globala marknadsandel på över fyra år, baserat på IDC:s senaste uppskattning av försäljningen av surfplattor för juni-kvartalet. Och på marknader som Kina och Japan, över hälften av Ipad-enheterna som såldes var till människor som köpte sin allra första Ipad. Vår Ipad-produktlinje är vår bästa någonsin."

Enligt rapporten har Apple sålt 11,42 miljoner enheter, vilket kan jämföras med 9,95 miljoner sålda enheter samma kvartal förra året. Försäljningen har ökat med 28 procent jämfört med kvartalet innan och 15 procent jämfört med samma period året innan.

Konferenssamtalet går att lyssna på i efterhand.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.