Ipad-försäljningen vänder uppåt

Med de nya modellerna av Ipad Pro och Ipad har Ipad-försäljningen vänt uppåt enligt Apples tredje kvartalsrapport för året.

Apple har nu presenterat sin #kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2017 som innefattar månaderna april, maj och juni. Under perioden har Ipad-försäljningen vänt uppåt tack vare nya modeller av Ipad Pro och Ipad. Apples vd Tim Cook berättar:

"Vi nådde upp till vår högsta globala marknadsandel på över fyra år, baserat på IDC:s senaste uppskattning av försäljningen av surfplattor för juni-kvartalet. Och på marknader som Kina och Japan, över hälften av Ipad-enheterna som såldes var till människor som köpte sin allra första Ipad. Vår Ipad-produktlinje är vår bästa någonsin."

Enligt rapporten har Apple sålt 11,42 miljoner enheter, vilket kan jämföras med 9,95 miljoner sålda enheter samma kvartal förra året. Försäljningen har ökat med 28 procent jämfört med kvartalet innan och 15 procent jämfört med samma period året innan.

Konferenssamtalet går att lyssna på i efterhand.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.