Apple: 1,2 miljard Iphone sålda

Nu meddelar Apple att de sålt 1,2 miljarder Iphone. Företagets vd berättade om den nya milstolpen under tisdagens kvartalsrapportering.

Tim Cook berättar nu att Apple sålt över 1,2 miljarder Iphone, en milstolpe nådd på bara ett decennium. Nyheter släpptes under Apples konferenssamtal om det tredje kvartalet 2017 och kommer ett år efter att företaget berättade att de sålt en miljard enheter.

Iphone-resultaten är imponerande, med en särskild stark efterfrågan för våra dyrare enheter. Iphone 7 var vår mest populära Iphone och försäljningen av Iphone 7 Plus ökade dramatiskt jämfört med 6S Plus i juni-kvartalet förra året. Den kombinerade Iphone 7- och 7 Plus-familjen ökade starkt med dubbla siffror jämfört med samma period förra året. Ett decennium efter lanseringen av första Iphone har vi nu passerat 1,2 miljarder sålda Iphone.

Det betyder att Apple sålt omkring 200 miljoner Iphone de senaste tolv månaderna, varav omkring 41 miljoner enheter under de senaste tre månaderna.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.