Apple: 1,2 miljard Iphone sålda

Nu meddelar Apple att de sålt 1,2 miljarder Iphone. Företagets vd berättade om den nya milstolpen under tisdagens kvartalsrapportering.

Tim Cook berättar nu att Apple sålt över 1,2 miljarder Iphone, en milstolpe nådd på bara ett decennium. Nyheter släpptes under Apples konferenssamtal om det tredje kvartalet 2017 och kommer ett år efter att företaget berättade att de sålt en miljard enheter.

Iphone-resultaten är imponerande, med en särskild stark efterfrågan för våra dyrare enheter. Iphone 7 var vår mest populära Iphone och försäljningen av Iphone 7 Plus ökade dramatiskt jämfört med 6S Plus i juni-kvartalet förra året. Den kombinerade Iphone 7- och 7 Plus-familjen ökade starkt med dubbla siffror jämfört med samma period förra året. Ett decennium efter lanseringen av första Iphone har vi nu passerat 1,2 miljarder sålda Iphone.

Det betyder att Apple sålt omkring 200 miljoner Iphone de senaste tolv månaderna, varav omkring 41 miljoner enheter under de senaste tre månaderna.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.