Apple: 1,2 miljard Iphone sålda

Nu meddelar Apple att de sålt 1,2 miljarder Iphone. Företagets vd berättade om den nya milstolpen under tisdagens kvartalsrapportering.

Tim Cook berättar nu att Apple sålt över 1,2 miljarder Iphone, en milstolpe nådd på bara ett decennium. Nyheter släpptes under Apples konferenssamtal om det tredje kvartalet 2017 och kommer ett år efter att företaget berättade att de sålt en miljard enheter.

Iphone-resultaten är imponerande, med en särskild stark efterfrågan för våra dyrare enheter. Iphone 7 var vår mest populära Iphone och försäljningen av Iphone 7 Plus ökade dramatiskt jämfört med 6S Plus i juni-kvartalet förra året. Den kombinerade Iphone 7- och 7 Plus-familjen ökade starkt med dubbla siffror jämfört med samma period förra året. Ett decennium efter lanseringen av första Iphone har vi nu passerat 1,2 miljarder sålda Iphone.

Det betyder att Apple sålt omkring 200 miljoner Iphone de senaste tolv månaderna, varav omkring 41 miljoner enheter under de senaste tre månaderna.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.