Apple: 1,2 miljard Iphone sålda

Nu meddelar Apple att de sålt 1,2 miljarder Iphone. Företagets vd berättade om den nya milstolpen under tisdagens kvartalsrapportering.

Tim Cook berättar nu att Apple sålt över 1,2 miljarder Iphone, en milstolpe nådd på bara ett decennium. Nyheter släpptes under Apples konferenssamtal om det tredje kvartalet 2017 och kommer ett år efter att företaget berättade att de sålt en miljard enheter.

Iphone-resultaten är imponerande, med en särskild stark efterfrågan för våra dyrare enheter. Iphone 7 var vår mest populära Iphone och försäljningen av Iphone 7 Plus ökade dramatiskt jämfört med 6S Plus i juni-kvartalet förra året. Den kombinerade Iphone 7- och 7 Plus-familjen ökade starkt med dubbla siffror jämfört med samma period förra året. Ett decennium efter lanseringen av första Iphone har vi nu passerat 1,2 miljarder sålda Iphone.

Det betyder att Apple sålt omkring 200 miljoner Iphone de senaste tolv månaderna, varav omkring 41 miljoner enheter under de senaste tre månaderna.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!