Ida testar tangentbord för Ipad Pro 10,5"

Om du letar efter ett tangentbord till din Ipad Pro 10,5" bör du läsa vidare här. Ida Blix testar Apple Magic Keyboard, Apple Smart Keyboard, Zagg Rugged Messenger och Logitechs Slim Combo.

Inledning

Apples Ipad Pro fungerar alldeles utmärkt som den är, men av av sakerna som vad gör den fantastisk är möjligheten att använda den tillsammans med Apple Pencil och/eller ett tangentbord. När det gäller pennor är valet enkelt – Apples egna är i en kategori för sig. När det gäller tangentbord är det lite klurigare. Du kan använda i princip alla Bluetooth-tangentbords om finns, och så finns det ett antal speciellt framtagna för Ipad Pro. I det här testet går vi genom för- och nackdelar för det här gänget:

Vi testar

  • Apple Magic Keyboard (Bluetooth), ca pris 1 195 kronor

  • Apple Smart Keyboard (Smart Connector), ca pris 1 795 kronor

  • Zagg Rugged Messenger (Bluetooth), ca pris 995 kronor

  • Logitech Slim Combo (Smart Connector), ca pris 1 499 kronor

Det finns som jag redan varit inne på en hel uppsjö av trådlösa tangentbord med Bluetooth-koppling att välja mellan. När det gäller Ipad-unika tangentbord med Smart Connector är utbudet betydligt sämre, men som vi rapporterade i augusti säger Apple att ska det komma fler tillbehör med den kontakten framöver. En tredje kategori är tangentbord som säljs i kombination med fodral och skydd.

Det går inte att utse någon testvinnare här, istället kommer jag att rekommendera varje tangentbord till en viss typ av användning så får du förhoppningsvis en bättre idé om vad som passar just dig. Har du fortfarande funderingar efter du läst vidare så ställ dem i kommentarerna nedan.

Låt oss komma igång.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.