Ida testar tangentbord för Ipad Pro 10,5"

Om du letar efter ett tangentbord till din Ipad Pro 10,5" bör du läsa vidare här. Ida Blix testar Apple Magic Keyboard, Apple Smart Keyboard, Zagg Rugged Messenger och Logitechs Slim Combo.

Inledning

Apples Ipad Pro fungerar alldeles utmärkt som den är, men av av sakerna som vad gör den fantastisk är möjligheten att använda den tillsammans med Apple Pencil och/eller ett tangentbord. När det gäller pennor är valet enkelt – Apples egna är i en kategori för sig. När det gäller tangentbord är det lite klurigare. Du kan använda i princip alla Bluetooth-tangentbords om finns, och så finns det ett antal speciellt framtagna för Ipad Pro. I det här testet går vi genom för- och nackdelar för det här gänget:

Vi testar

  • Apple Magic Keyboard (Bluetooth), ca pris 1 195 kronor

  • Apple Smart Keyboard (Smart Connector), ca pris 1 795 kronor

  • Zagg Rugged Messenger (Bluetooth), ca pris 995 kronor

  • Logitech Slim Combo (Smart Connector), ca pris 1 499 kronor

Det finns som jag redan varit inne på en hel uppsjö av trådlösa tangentbord med Bluetooth-koppling att välja mellan. När det gäller Ipad-unika tangentbord med Smart Connector är utbudet betydligt sämre, men som vi rapporterade i augusti säger Apple att ska det komma fler tillbehör med den kontakten framöver. En tredje kategori är tangentbord som säljs i kombination med fodral och skydd.

Det går inte att utse någon testvinnare här, istället kommer jag att rekommendera varje tangentbord till en viss typ av användning så får du förhoppningsvis en bättre idé om vad som passar just dig. Har du fortfarande funderingar efter du läst vidare så ställ dem i kommentarerna nedan.

Låt oss komma igång.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Vi drar ut på alla hjärtans dag och ställer tio frågor om kärlek och teknik!