Microsoft råkar avslöja eget Ipad-tillbehör

Microsoft kan ha ett nytt tangentbordsfodral för Ipad på gång. Ett Ipad Touch Cover fanns fram tills nyligen nämnt på en nedladdningssida för supportdokument om batterier.

#Microsoft verkar arbeta på ett eget tangentbordsfodral till Ipad. Mjukvarujätten listade fram till alldeles nyligen ett "Ipad Touch Cover (Model 1719) på en nedladdningssida för dokumentation relaterad till batterier, rapporterar Winfuture (tysk sajt), men när redaktionen letar finns dokumentet inte kvar längre. Filen har däremot funnits att ladda ned från april i år och i listan över andra produkter finns Microsoft Hololens och ett antal Surface-produkter.

Det är okänt när eller ens om Microsofts Ipad Touch Cover kommer att släppas. Däremot innehåller det ett batteri, vilket indikerar att det kopplas till en Ipad via Bluetooth. Det betyder också att det troligen är anpassat till Apples 9,7-tums Ipad då Ipad Pro kan koppla tangetbord via sin Smart Connector istället för via Bluetooth. Apple erbjuder inget eget tangetbord till Ipad.

Det här skulle inte vara första gången Microsoft släpper en produkt som fungerar med Ipad. 2014 släppte Microsoft ett univeral-tangentbord som fungerar med Ipad och dessutom blev mycket omtyckt och de har också ett nyare universal-tangentbord som kan vikas på mitten när det inte används, Universal Foldable Keyboard.

Skriven av Ida Blix

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!