Microsoft råkar avslöja eget Ipad-tillbehör

Microsoft kan ha ett nytt tangentbordsfodral för Ipad på gång. Ett Ipad Touch Cover fanns fram tills nyligen nämnt på en nedladdningssida för supportdokument om batterier.

#Microsoft verkar arbeta på ett eget tangentbordsfodral till Ipad. Mjukvarujätten listade fram till alldeles nyligen ett "Ipad Touch Cover (Model 1719) på en nedladdningssida för dokumentation relaterad till batterier, rapporterar Winfuture (tysk sajt), men när redaktionen letar finns dokumentet inte kvar längre. Filen har däremot funnits att ladda ned från april i år och i listan över andra produkter finns Microsoft Hololens och ett antal Surface-produkter.

Det är okänt när eller ens om Microsofts Ipad Touch Cover kommer att släppas. Däremot innehåller det ett batteri, vilket indikerar att det kopplas till en Ipad via Bluetooth. Det betyder också att det troligen är anpassat till Apples 9,7-tums Ipad då Ipad Pro kan koppla tangetbord via sin Smart Connector istället för via Bluetooth. Apple erbjuder inget eget tangetbord till Ipad.

Det här skulle inte vara första gången Microsoft släpper en produkt som fungerar med Ipad. 2014 släppte Microsoft ett univeral-tangentbord som fungerar med Ipad och dessutom blev mycket omtyckt och de har också ett nyare universal-tangentbord som kan vikas på mitten när det inte används, Universal Foldable Keyboard.

Skriven av Ida Blix

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.