Apple Watch passerar 30 miljoner sålda exemplar

Apples smarta klocka säljer enligt Strategy Analytics bättre och bättre, men bäst går det för kinesiska Xiaomi som toppar listan bland tillverkare av kroppsburna enheter.

Under våren 2015 gav sig Apple in i marknaden för kroppsburna enheter med #Apple Watch. Den smarta klockan revideras under hösten året därpå med efterlängtade funktioner som GPS och vattentäthet.

Strategy Analytics uppger nu i en ny rapport att Apple Watch har sålts i fler än 30 miljoner exemplar. Under det andra kvartalet såldes uppskattningsvis 2,8 miljoner enheter, jämfört med 1,8 miljoner enheter för motsvarande kvartal förra året. Sett till marknadsandelar hamnar Apple på en tredjeplats, efter #Fitbit och #Xiaomi. Fitbit har dock tappat en ansenlig mängd marknadsandelar från förra året.

Globala leveranser av kroppsburna enheter (miljoner)

Tillverkare

Q2 2016

Q2 2017

Xiaomi

3,0

3,7

Fitbit

5,7

3,4

Apple

1,8

2,8

Övriga

9,5

11,7

Marknadsandelar för tillverkarna av kroppsburna enheter

Tillverkare

Q2 2016

Q2 2017

Xiaomi

15%

17,1%

Fitbit

28,5%

15,7%

Apple

9,0%

13,0%

Övriga

47,5%

54,2%

Värt att nämna är att Strategy Analytics rapport är baserad på uppskattningar snarare än fakta, då Apple själva inte har avslöjat hur många enheter av Apple Watch som har sålts.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.