Apple Watch passerar 30 miljoner sålda exemplar

Apples smarta klocka säljer enligt Strategy Analytics bättre och bättre, men bäst går det för kinesiska Xiaomi som toppar listan bland tillverkare av kroppsburna enheter.

Under våren 2015 gav sig Apple in i marknaden för kroppsburna enheter med #Apple Watch. Den smarta klockan revideras under hösten året därpå med efterlängtade funktioner som GPS och vattentäthet.

Strategy Analytics uppger nu i en ny rapport att Apple Watch har sålts i fler än 30 miljoner exemplar. Under det andra kvartalet såldes uppskattningsvis 2,8 miljoner enheter, jämfört med 1,8 miljoner enheter för motsvarande kvartal förra året. Sett till marknadsandelar hamnar Apple på en tredjeplats, efter #Fitbit och #Xiaomi. Fitbit har dock tappat en ansenlig mängd marknadsandelar från förra året.

Globala leveranser av kroppsburna enheter (miljoner)

Tillverkare

Q2 2016

Q2 2017

Xiaomi

3,0

3,7

Fitbit

5,7

3,4

Apple

1,8

2,8

Övriga

9,5

11,7

Marknadsandelar för tillverkarna av kroppsburna enheter

Tillverkare

Q2 2016

Q2 2017

Xiaomi

15%

17,1%

Fitbit

28,5%

15,7%

Apple

9,0%

13,0%

Övriga

47,5%

54,2%

Värt att nämna är att Strategy Analytics rapport är baserad på uppskattningar snarare än fakta, då Apple själva inte har avslöjat hur många enheter av Apple Watch som har sålts.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.