fredagsvideo

Följ ditt hjärta

Kolla in den här hjärtevärmande kortfilmen om en pojke med ett hjärta som gör som det själv vill.

Stockholm Pride har varit igång hela veckan och imorgon avslutas veckan med den årliga Prideparaden. Vi tänkte därför fira in helgen med denna hjärtevärmande kortfilm om en pojke vars hjärta bokstavligen lever sitt eget liv.

Det är filmstudenterna Beth David och Esteban Bravo som står bakom kortfilmen In a Heartbeat som släpptes den 31 juli i år. Filmen fick stor uppmärksamhet på internet tidigare i år när trailern lades upp i slutet av maj.

I filmen får vi följa den blyga pojken Sherwin som är hemligt kär i skolans populäraste kille, Jonathan. Sherwin gör sitt bästa för att hans hjärta (som dunkar så hårt att det hoppar ut) inte ska avslöja hans känslor för hela skolan och Jonathan.

Skaparduon har i en intervju med Huffpost sagt:

– När vi började göra filmen visste vi att vi inte ville göra någon moralkaka. Vi ville visa publiken hur det var för oss att växa upp med hjälp av den här söta rödhåriga pojken som känner sig precis så förvirrad och rädd över hans känslor som vi gjorde när vi växte upp.

Förhoppningsvis berör filmen både de som identifierar sig med pojken och de som inte gör det. Vi hoppas på att filmen kommer öka människors förståelse för de som går igenom vad Sherwin går igenom.

Kommentarer
5 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.