fredagsvideo

Följ ditt hjärta

Kolla in den här hjärtevärmande kortfilmen om en pojke med ett hjärta som gör som det själv vill.

Stockholm Pride har varit igång hela veckan och imorgon avslutas veckan med den årliga Prideparaden. Vi tänkte därför fira in helgen med denna hjärtevärmande kortfilm om en pojke vars hjärta bokstavligen lever sitt eget liv.

Det är filmstudenterna Beth David och Esteban Bravo som står bakom kortfilmen In a Heartbeat som släpptes den 31 juli i år. Filmen fick stor uppmärksamhet på internet tidigare i år när trailern lades upp i slutet av maj.

I filmen får vi följa den blyga pojken Sherwin som är hemligt kär i skolans populäraste kille, Jonathan. Sherwin gör sitt bästa för att hans hjärta (som dunkar så hårt att det hoppar ut) inte ska avslöja hans känslor för hela skolan och Jonathan.

Skaparduon har i en intervju med Huffpost sagt:

– När vi började göra filmen visste vi att vi inte ville göra någon moralkaka. Vi ville visa publiken hur det var för oss att växa upp med hjälp av den här söta rödhåriga pojken som känner sig precis så förvirrad och rädd över hans känslor som vi gjorde när vi växte upp.

Förhoppningsvis berör filmen både de som identifierar sig med pojken och de som inte gör det. Vi hoppas på att filmen kommer öka människors förståelse för de som går igenom vad Sherwin går igenom.

Kommentarer
5 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.