Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Homepod-firmware antyder ny Apple Watch och Apple TV

Läckt firmware-mjukvara till Homepod ger nu tyngd till ryktena om nya utgåvor av Apple Watch och Apple TV till höstens keynote.

Apple gjorde nyligen misstaget att publikt ladda upp en tidig firmware-mjukvara till den kommande smarta högtalaren Homepod, som kommer att köra en variant av operativsystemet IOS 11. Firmware-mjukvaran har synats i sömmarna av diverse utvecklare, vilket bland annat har gjort att designen för nästa Iphone har kunnat bekräftas.

Nu har utvecklare hittat referenser i samma firmware som pekar på nya versioner av Apple Watch och Apple TV. Jeffrey Grossman har hittat strängar som GizmoPreservingSIM och RadioBundleIdentifier. Gizmo är Apples interna kodnamn för Watch och ordet SIM pekar på en kommande version av den smarta klockan med stöd för LTE, vilket skulle innebära att enheten kan användas fristående från en Iphone.

Utvecklaren Guilherme Rambo har hittat strängar som kCADisplayModeDolby och kCADisplayModeHDR10. Samtidigt har MacRumors hittat referenser till en enhet med kodnamn J105, vilket sedan tidigare har konstaterats ska vara nästa Apple TV. Eftersom IOS-enheter än så länge heller inte körs i 4K ger det tyngd åt teorin om att en ny version av Apple TV är på gång, som kommer kunna strömma 4K-material med HDR10 och Dolby Vision.

Tack vare Apples fadäs med att ladda upp en tidig version av Homepods firmware kommer höstens hårdvarupresentationer sannolikt att innehålla få överraskningar, något som varit gällande för företagets senaste presentationer.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.