Sony Xperia XZ Premium spelar Netflix i HDR

Nu kan vi lägga Sony Xperia XZ Premium till den väldigt korta listan över telefoner som kan spela upp Netflix i HDR.

I maj gjorde Netflix det möjligt för smarta mobiler att spela Netflix i HDR (High Dynamic Range). Då kunde endast LG G6 använda funktionen, men nu kan också Sony Xperia XZ Premium-användare njuta av Netflix i HDR. Allt enligt supportsidor hos Netflix.

#Netflix stöder två HDR-standarder, Dolby Vision som används av LG G6 och UltraHD Premium som används av Sony Xperia XZ Premium. Också Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har HDR-kapabla skärmar, men Samsung använder en tredje standard, Mobile HDR Premium, som inte fungerar med Netflix än.

Äger du en Sony Xperia XZ Premium kan du titta på Netflix i HDR genom att se till att din telefon har fått hem alla de senaste systemuppdateringarna, och du behöver betala för Netflix Premium. Se också till att du tillåter hög kvalitet på strömmarna och att din uppkoppling är minst 25 Mbps.

Skriven av Ida Blix

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!