Sony Xperia XZ Premium spelar Netflix i HDR

Nu kan vi lägga Sony Xperia XZ Premium till den väldigt korta listan över telefoner som kan spela upp Netflix i HDR.

I maj gjorde Netflix det möjligt för smarta mobiler att spela Netflix i HDR (High Dynamic Range). Då kunde endast LG G6 använda funktionen, men nu kan också Sony Xperia XZ Premium-användare njuta av Netflix i HDR. Allt enligt supportsidor hos Netflix.

#Netflix stöder två HDR-standarder, Dolby Vision som används av LG G6 och UltraHD Premium som används av Sony Xperia XZ Premium. Också Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har HDR-kapabla skärmar, men Samsung använder en tredje standard, Mobile HDR Premium, som inte fungerar med Netflix än.

Äger du en Sony Xperia XZ Premium kan du titta på Netflix i HDR genom att se till att din telefon har fått hem alla de senaste systemuppdateringarna, och du behöver betala för Netflix Premium. Se också till att du tillåter hög kvalitet på strömmarna och att din uppkoppling är minst 25 Mbps.

Skriven av Ida Blix

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.