Sony Xperia XZ Premium spelar Netflix i HDR

Nu kan vi lägga Sony Xperia XZ Premium till den väldigt korta listan över telefoner som kan spela upp Netflix i HDR.

I maj gjorde Netflix det möjligt för smarta mobiler att spela Netflix i HDR (High Dynamic Range). Då kunde endast LG G6 använda funktionen, men nu kan också Sony Xperia XZ Premium-användare njuta av Netflix i HDR. Allt enligt supportsidor hos Netflix.

#Netflix stöder två HDR-standarder, Dolby Vision som används av LG G6 och UltraHD Premium som används av Sony Xperia XZ Premium. Också Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har HDR-kapabla skärmar, men Samsung använder en tredje standard, Mobile HDR Premium, som inte fungerar med Netflix än.

Äger du en Sony Xperia XZ Premium kan du titta på Netflix i HDR genom att se till att din telefon har fått hem alla de senaste systemuppdateringarna, och du behöver betala för Netflix Premium. Se också till att du tillåter hög kvalitet på strömmarna och att din uppkoppling är minst 25 Mbps.

Skriven av Ida Blix

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.