Sociala medier har passerat 3 miljarder användare

Ny statistik från We are Social och Hootsuite visar att sociala medier nu har passerat 3 miljarder användare och det verkar som att den uppåtgående trenden kommer att hålla i sig.

We are Social och Hootsuit har nyligen släppt ny statistik om folks internetvanor. Hootsuit är en plattform som jobbar med att skapa en bra upplevelse av sociala medier för företag och We are Social är en agentur som kombinerar marknadsföring och PR med djupa kunskaper i sociala medier.

Deras statistik visar att 3,8 miljarder personer använder internet och att det finns hela 3 miljarder aktiva användare på sociala medier. Användandet av mobiler är väldigt utbrett, det finns så många som 5 miljarder unika mobilanvändare.

Det senaste kvartalet har områden såsom internetanvändare, användare på sociala medier och mobilanvändare vuxit men mest har användare på sociala medier vuxit.

92 procent av alla som använder internet använder också internet från en mobil enhet och ungefär hälften av jordens befolkning använder internet. Av de 3 miljarder användarna på sociala medier är det så många som 2,8 miljarder som besöker sociala medier från mobila enheter.

Globalt är Facebook den populäraste plattformen med med 2 miljarder aktiva användare. Youtube kommer på andra plats med 1,5 miljarder aktiva användare. 87 procent av Facebooks användare använder en mobil för att komma åt plattformen och hela 59 procent använder Facebook dagligen. Det är lite fler män (56 procent) som använder Facebook än kvinnor (44 procent).

Även om antalet unika mobilanvändare är 5 miljarder så används 8 miljarder mobiler. 55 procent av alla mobiler som används är smarta telefoner.

Läs mer:
Internet fortsätter växa i Sverige
Facebook populäraste plattformen bland svenskar

Skriven av Amanda Reventlid

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.