Sociala medier har passerat 3 miljarder användare

Ny statistik från We are Social och Hootsuite visar att sociala medier nu har passerat 3 miljarder användare och det verkar som att den uppåtgående trenden kommer att hålla i sig.

We are Social och Hootsuit har nyligen släppt ny statistik om folks internetvanor. Hootsuit är en plattform som jobbar med att skapa en bra upplevelse av sociala medier för företag och We are Social är en agentur som kombinerar marknadsföring och PR med djupa kunskaper i sociala medier.

Deras statistik visar att 3,8 miljarder personer använder internet och att det finns hela 3 miljarder aktiva användare på sociala medier. Användandet av mobiler är väldigt utbrett, det finns så många som 5 miljarder unika mobilanvändare.

Det senaste kvartalet har områden såsom internetanvändare, användare på sociala medier och mobilanvändare vuxit men mest har användare på sociala medier vuxit.

92 procent av alla som använder internet använder också internet från en mobil enhet och ungefär hälften av jordens befolkning använder internet. Av de 3 miljarder användarna på sociala medier är det så många som 2,8 miljarder som besöker sociala medier från mobila enheter.

Globalt är Facebook den populäraste plattformen med med 2 miljarder aktiva användare. Youtube kommer på andra plats med 1,5 miljarder aktiva användare. 87 procent av Facebooks användare använder en mobil för att komma åt plattformen och hela 59 procent använder Facebook dagligen. Det är lite fler män (56 procent) som använder Facebook än kvinnor (44 procent).

Även om antalet unika mobilanvändare är 5 miljarder så används 8 miljarder mobiler. 55 procent av alla mobiler som används är smarta telefoner.

Läs mer:
Internet fortsätter växa i Sverige
Facebook populäraste plattformen bland svenskar

Skriven av Amanda Reventlid

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.