Sociala medier har passerat 3 miljarder användare

Ny statistik från We are Social och Hootsuite visar att sociala medier nu har passerat 3 miljarder användare och det verkar som att den uppåtgående trenden kommer att hålla i sig.

We are Social och Hootsuit har nyligen släppt ny statistik om folks internetvanor. Hootsuit är en plattform som jobbar med att skapa en bra upplevelse av sociala medier för företag och We are Social är en agentur som kombinerar marknadsföring och PR med djupa kunskaper i sociala medier.

Deras statistik visar att 3,8 miljarder personer använder internet och att det finns hela 3 miljarder aktiva användare på sociala medier. Användandet av mobiler är väldigt utbrett, det finns så många som 5 miljarder unika mobilanvändare.

Det senaste kvartalet har områden såsom internetanvändare, användare på sociala medier och mobilanvändare vuxit men mest har användare på sociala medier vuxit.

92 procent av alla som använder internet använder också internet från en mobil enhet och ungefär hälften av jordens befolkning använder internet. Av de 3 miljarder användarna på sociala medier är det så många som 2,8 miljarder som besöker sociala medier från mobila enheter.

Globalt är Facebook den populäraste plattformen med med 2 miljarder aktiva användare. Youtube kommer på andra plats med 1,5 miljarder aktiva användare. 87 procent av Facebooks användare använder en mobil för att komma åt plattformen och hela 59 procent använder Facebook dagligen. Det är lite fler män (56 procent) som använder Facebook än kvinnor (44 procent).

Även om antalet unika mobilanvändare är 5 miljarder så används 8 miljarder mobiler. 55 procent av alla mobiler som används är smarta telefoner.

Läs mer:
Internet fortsätter växa i Sverige
Facebook populäraste plattformen bland svenskar

Skriven av Amanda Reventlid

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?