Shot on Iphone får eget Instagram-konto

Apple har rensat till ett tidigare annonskonto på Instagram för att ge plats åt kampanjen "Shot on Iphone".

En av Apples stora reklamkampanjer för Iphone är deras serie "Shot on Iphone", vilken går ut på att Apple visar upp högkvalitativa foton som är tagna med en Iphone. Även filmregissörer har fått göra kortfilmer med hjälp av Iphone för att visa vad telefonen är kapabel till.

Nu har kampanjen fått en egen plats på Instagram. Apples Instagram-konto användes tidigare för annonser men nu har de rensat kontot för att ge plats för fantastiska bilder människor tagit med sin Iphone.

För att ha en chans att komma upp på Apples flöde lägger du upp foton med hashtaggen shotoniphone. Din bild dyker inte automatiskt upp på Apples konto utan de verkar ha någon urvalsprocess och om du har tur kanske din bild dyker upp.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.