Google anställer skaparen av Swift

Programmeraren Chris Lattner börjar nu jobba hos Google där han ska arbeta med att göra AI "tillgängligt för alla".

Apples nya programmeringsspråk Swift utvecklades av Chris Lattner. I början av året lämnade Lattner Cupertino för att börja jobba hos Tesla med deras autopilotteknik. Efter bara några månader lämnade han dock Tesla, han passade inte in där. Nu har han hittat ett nytt jobb – hos Google.

I Mountain View hos Google Brain kommer Lattner att arbeta med artificiell intelligens (AI). Han ska göra AI "tillgängligt för alla". Enligt källor som Bloomberg pratat med kommer han arbeta med Tensorflow, ett språk som Google använder för att förenkla AI-programmering.

Google är troligen mycket nöjda med rekryteringen då Lattner fick mycket beröm för sitt arbete med Swift som är ett snabbt, utförligt, modernt och tillgängligt programmeringsspråk som passar både nybörjare och erfarna programmerare.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.