Google anställer skaparen av Swift

Programmeraren Chris Lattner börjar nu jobba hos Google där han ska arbeta med att göra AI "tillgängligt för alla".

Apples nya programmeringsspråk Swift utvecklades av Chris Lattner. I början av året lämnade Lattner Cupertino för att börja jobba hos Tesla med deras autopilotteknik. Efter bara några månader lämnade han dock Tesla, han passade inte in där. Nu har han hittat ett nytt jobb – hos Google.

I Mountain View hos Google Brain kommer Lattner att arbeta med artificiell intelligens (AI). Han ska göra AI "tillgängligt för alla". Enligt källor som Bloomberg pratat med kommer han arbeta med Tensorflow, ett språk som Google använder för att förenkla AI-programmering.

Google är troligen mycket nöjda med rekryteringen då Lattner fick mycket beröm för sitt arbete med Swift som är ett snabbt, utförligt, modernt och tillgängligt programmeringsspråk som passar både nybörjare och erfarna programmerare.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.