Google anställer skaparen av Swift

Programmeraren Chris Lattner börjar nu jobba hos Google där han ska arbeta med att göra AI "tillgängligt för alla".

Apples nya programmeringsspråk Swift utvecklades av Chris Lattner. I början av året lämnade Lattner Cupertino för att börja jobba hos Tesla med deras autopilotteknik. Efter bara några månader lämnade han dock Tesla, han passade inte in där. Nu har han hittat ett nytt jobb – hos Google.

I Mountain View hos Google Brain kommer Lattner att arbeta med artificiell intelligens (AI). Han ska göra AI "tillgängligt för alla". Enligt källor som Bloomberg pratat med kommer han arbeta med Tensorflow, ett språk som Google använder för att förenkla AI-programmering.

Google är troligen mycket nöjda med rekryteringen då Lattner fick mycket beröm för sitt arbete med Swift som är ett snabbt, utförligt, modernt och tillgängligt programmeringsspråk som passar både nybörjare och erfarna programmerare.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.