Google anställer skaparen av Swift

Programmeraren Chris Lattner börjar nu jobba hos Google där han ska arbeta med att göra AI "tillgängligt för alla".

Apples nya programmeringsspråk Swift utvecklades av Chris Lattner. I början av året lämnade Lattner Cupertino för att börja jobba hos Tesla med deras autopilotteknik. Efter bara några månader lämnade han dock Tesla, han passade inte in där. Nu har han hittat ett nytt jobb – hos Google.

I Mountain View hos Google Brain kommer Lattner att arbeta med artificiell intelligens (AI). Han ska göra AI "tillgängligt för alla". Enligt källor som Bloomberg pratat med kommer han arbeta med Tensorflow, ett språk som Google använder för att förenkla AI-programmering.

Google är troligen mycket nöjda med rekryteringen då Lattner fick mycket beröm för sitt arbete med Swift som är ett snabbt, utförligt, modernt och tillgängligt programmeringsspråk som passar både nybörjare och erfarna programmerare.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!